Evenimente

#Asia Fest #mancaruri asiatice #asia #festival #traditii

Patrunde in minunata lume asiatica, in acest weekend la cea de-a saptea editie Asia Fest

Se apropie cu pasi repezi Colours of Asia, editia care celebreaza sapte ani ai Festivalului Culturilor Asiatice - Asia Fest, ce va avea loc in perioada 22 – 24 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Festivalul le aduce iubitorilor de cultura asiatica atat traditionala, cat si contemporana, trei zile de spectacole, gastronomie, ateliere, expozitii si multe surprize pentru toata familia, din peste 20 de tari de pe marele continent, printre care: China, India, Indonezia, Japonia, Coreea, Turcia, Iran, Irak, Emiratele Arabe Unite si Palestina.

Programul de vizitare este: vineri, 22 noiembrie, 13:00 – 20:00, sambata, 23 noiembrie si duminica, 24 noiembrie, 10:00 -20:00. Biletele de intrare la festival sunt 10 lei/zi si se pot achizitiona de la intrarea in pavilion, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

Atractia principala Asia Fest este zona de food, cel mai mare spatiu din Romania ce reuneste exponentii gastrononomiei asiatice. Aici, iubitorii de arome exotice se pot delecta cu Pad Thai siTom Kha Gai, supa picanta thailandeza, cu prepararate din bucataria japoneza: sushi, sashimi, nigiri, creveti tempura si, in premiera, supa japoneza Miso, dar si celebrele supe Ramen (adaptare chinezeasca, care se serveste la micul dejun) si cea iute-acrisoara chinezeasca. Nu vor lipsi inghetata thailandeza, bulgogi coreean, coastele de porc chinezesti, placinte si dulciuri siriene, iraniene si turcesti, street food si indian si savuroase feluri si cafea indoneziene iar, pentru vegetarieni, falafel si cigkofte turcesti.

Vizitatorii pot lua acasa bine-cunoscutele sosuri japoneze de soia Kikkoman, mixurile legendare de la Pataks pentru curry, korma si masala, noori si wasabi pentru sushi, ingrediente pentru preparatele coreene si box-uri cu supe aromate dar si bauturi asiatice ca Singha, berea casei regale thailandeze si Moutai, bautura traditionala chinezeasca. Si, desigur, ca la orice eveniment unde Turcia este invitata, cafeaua si ceaiul traditional vor fi la discretie.

In zona de expozitii si produse din cadrul Asia Fest, pasionatii pot lua acasa benzi desenate si decoratiuni din Japonia, carti de autori indieni, henna, cosmetice japoneze si balineze extrem de rare dar si stickere, manga, ilustratii si tricouri pictate cu artisti coreeni de pe Aleea Artistilor si pot afla mai multe despre fiecare tara prezenta in cadrul festivalului de la centrele culturale dedicate.

Pe scena Asia Fest se vor putea vedea demonstratii de arte martiale si de imbracare a chimonoului japonez, dansuri traditionale coreene, chinezesti, orientale si balineze dar si Bollywood, lectura de poezie araba si lansari de carte, recitaluri de muzica turceasca si j-rock si concerte de blues si pop.

Serile la Colours of Asia sunt inchise de artisti romani si internationali: vineri de Serkan Eruysal, solist roman de origine turca, ce si-a inceput cariera in Turcia in 1997, continuand-o apoi in Romania unde a cucerit publicul cu primul sau single, sambata de Fetiblue, unul dintre cei mai talentati chitaristi si compozitori de muzica blues si rock din Turcia, autor al albumului Kus Ekmeği ce aduce alaturi, pret de zece cantece, cantareti turci renumiti din zona de jazz si blues iar duminica de Fang Shuang, interpretul chinez de opera ce a cucerit intreaga Romanie odata cu participarea sa, in 2017, la emisiunea Romanii au talent.

Alte momente cheie, fiecare de neratat pentru publicul pasionat, sunt demonstratiile de dans si recitaluri de muzica K-pop, unde fanii genului vor putea urmari coregrafiile si asculta cantecele trupelor favorite, dar se pot inscrie si intr-un concurs cu premii, deja consacrata finala a concursului de kendama ZNDK 2019, unde cei mai buni jucatori din Romania se vor intrece pentru titlu, traditionalul concurs de Cosplay individual si pe echipe, unde personajele din anime-uri si filme prind viata pe scena, dar si parada de costume traditionale din Japonia, Coreea, China, Turcia, India si Indonezia.

De asemenea, curiosii pot experimenta diverse ateliere de inspiratie asiatica, de la ikebana si caligrafie araba, coreeana si persana la henna indiana, pictura pe apa turceasca, boardgames asiatice si colt de lectura din basme bengaleze pentru cei mici. Pe toata durata festivalului va putea fi vizitata la etajul 1 al pavilionului expozitia de pictura si de suveniruri arabesti adusa de Centrul Cultural European Romano Panarab dar si cea de pictura cu tematica coreeana.. Programul complet de pe scena si din zona de ateliere poate fi gasit pe www.asiafest.eu.

 Asia Fest este un dialog multicultural care celebreaza cultura Asiei, aducand in Bucuresti, deseori in premiera, atat traditiile cat si contemporanul din locuri pline de mister si inspiratie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea