Evenimente

# filme in aer liber bucuresti #filme #filme in aer liber #bucuresti

O noua saptamana de cinema in aer liber pe Insula Artelor

Primaria Sectorului 3, impreuna cu Metropolis Film, organizeaza, in perioada 20 august-15 septembrie, cea de-a VII-a editie a evenimentului „Cinema in aer liber”. Prima saptamana de cinema pe Insula Artelor din Parcul Titan s-a derulat cu succes, cu un public de peste 3000 de spectatori. In saptamana 27 august - 1 septembrie, proiectiile sunt programate sa inceapa de la ora 20:30. Intrarea este libera.

Saptamana aceasta, publicul va avea ocazia sa urmareasca trei dintre cele mai apreciate titluri din cinematografia universala, realizate in ultimul an si trei filme clasice, semnate de mari regizori italieni.

27 august: MEDITERRANEO, R. Gabriele Salvatores, castigator al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain in 1992, Premiul Publicul la Palm Spring IFF, Premul David di Donatello pentru Cel mai bun film.

Al Doilea Razboi Mondial. Un vas italian lasa pe o mica insula din Grecia un grup de soldati insarcinati cu misiunea de a depista orice nava inamica si de a apara insula, in caz de nevoie. Satucul de pe insula pare abandonat si nici un inamic nu-si face aparitia la orizont, asa ca soldatii incep sa se relaxeze. In fapt, insula nu este parasita, iar cand localnicii isi dau seama ca italienii sunt inofensivi, ies din ascunzatorile din munti si isi continua viata pasnica.

28 august: PASARI CALATOARE, R. Cristina Gallego, Ciro Guerra, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cairo, Premiul Publicului la Los Cabos.

Nordul Columbiei, anii '70, o societate condusa de traditii si construita in jurul familiei. Rapayet si familia sa sunt printre primii stapani ai traficului de marijuana. Atrasi de bani si de putere, isi abandoneaza ritualurile si credintele, inchinandu-se unor noi zei: lacomia si crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusa dupa alte reguli.

29 august: CAPERNAUM, R. Nadine Labaki, Nominalizat la Oscar, Globul de aur si BAFTA pentru Cel mai bun film strain, castigator al Premiului Juriului si al Premiului Juriului Ecumenic la Cannes 2018

Sinopsis: Filmat in haoticele cartiere din Liban, Capernaun prezinta povestea inspirationala a unui baietel libanez care se lupta sa supravietuiasca sortii coplesitoare. Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fara vreun fel de experienta in actorie, joaca rolul acestui baiat libanez (Zain) care fuge de parintii sai neglijenti, ajungand sa-si poarte singur de grija, pana cand gaseste adapost in subreda casa a lui Rahil, o refugiata etiopiana, si a bebelusului ei, Yonas. Zain isi va da parintii in judecata pentru „delictul” de a-l fi adus pe lume.

30 august: MALENA, R. Giuseppe Tornatore, 2 nominalizari la Premiile Oscar, 2 nominalizari la Globurile de Aur, In competitie la Berlinale in 2001, nominalizat la EFA pentru Cea mai buna actrita

Sinopsis: Filmul spune povestea dulce-amara a Malenei (Monica Bellucci), tanara si frumoasa vaduva care inspira independenta, curajul si hotararea unui baiat de a-si urma visul in pofida haosului si intolerantei razboiului. Malena este o fabula emotionanta despre puterea imaginatiei si pericolele maturizarii. Tornatore vorbeste despre adolescenta - despre frumusete, senzualitate, razbunare, nebunia razboiului si dorinta de romantism care deschid ochii unui copil catre intelegerea dragostei si responsabilitatii

31 august: TOATA LUMEA STIE, R. Asghar Farhadi, in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes in 2018, 8 nominalizari la Premiile Goya

Sinopsis: "Toata lumea stie" ii are in rolurile principale pe Penélope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco) si Ricardo Darín (Alejandro) si spune povestea Laurei, care calatoreste impreuna cu copiii sai din Buenos Aires catre satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alaturi de sora sa la nunta acesteia. Evenimente neasteptate transforma, insa, aceasta revedere intr-o criza care scoate la suprafata un trecut al familiei despre care nimeni nu vorbeste.

1 septembrie: HOTII DE BICICLETE, R. Vittorio Di Sica, Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun scenariu, castigator al Globului de Aur pentru Cel mai bun film strain si al premiului BAFTA pentru Cel mai bun film

Evenimentul isi propune sa ofere spectatorilor o alternativa la vizionarea filmelor la televizor sau in multiplexuri si, prin selectia prezentata, urmareste sa atraga publicul larg catre filmele de autor. Desi pe insula, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde europene.

„Cinema in aer liber” este membru al retelei „Europa Cinemas” si are ca parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Radio Bucuresti FM, Agerpres, Catavencii, Eva.ro, acasa.ro, Catchy, Blog de Cinema, Movie News, filme-carti.ro.Detalii despre filme si programul complet pot fi gasite pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Accesul publicului la acest eveniment este liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea