Evenimente

#Masinariile lui Leonardo da Vinci #AFI Cotroceni #expozitie

Nu rata expozitia internationala „Masinariile lui Leonardo da Vinci – Inventiile unui geniu al Renasterii” de la Bucuresti!

Pana pe data de 15 septembrie inclusiv, AFI Cotroceni gazduieste in premiera expozitia „Masinariile lui Leonardo da Vinci – Inventiile unui geniu al Renasterii” pentru fanii de toate varstele ai marelui inventator. Intrarea este libera, iar exponatele se afla chiar la etajul mall-ului, in zona cinematografului, unde mai sunt disponibile spre vizionare doar cateva saptamani!

 Una dintre cele mai emblematice personalitati ale lumii, Leonardo da Vinci este recunoscut ca fiind un adevarat geniu al secolului al XV-lea. Vizitatorii vor putea descoperi 44 dintre cele mai importante creatii ale sale, printre care si cateva dintre renumitele recorduri: prima bicicleta, primul tanc sau cel mai vechi model de robot umanoid. Mai mult decat atat, ei pot interactiona direct cu 15 dintre masinariile expuse in cadrul evenimentului, spre a le intelege pe deplin principiile si mecanica in mod experiential.

Bucurestiul se numara astfel printre cele 77 de orase ale lumii in care au fost prezentate exponatele unicat realizate de artizani din Muzeului Leonardo da Vinci din Florenta, sub atenta supraveghere a academica a profesorului Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul celebrelor manuscrise.

Exponatele au fost prezentate si in emisiuni, filme documentare sau chiar de la Hollywood, precum: Da Vinci – „Deblocarea geniului” (Discovery HD Canal Canada), Da Vinci – documentar japonez (canalul NHK), „Puntea catre Terabithia”, Walt Disney Film, „Construirea bicicletei, o istorie de viata” – Documentar Beca NZ si Da Vinci – „Anatomia robotilor”, ABC 7.30 Report.

Mai multe detalii despre expozitie sunt disponibile pe www.aficotroceni.ro si pe pagina de Facebook AFI Cotroceni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea