Evenimente

#Madalina Paval #londra #concert #Oamenii se fac dor

Madalina Paval duce "Oamenii se fac dor" peste hotare, pentru cei carora le este dor de casa

Cand dorul de casa este prea puternic, Madalina Paval duce "Oamenii se fac dor" peste hotare. Primul concert de doine reinventate va avea loc pe 21 februarie, la Londra, unde persoanele plecate departe de casa isi mai pot alina, macar putin, dorul pentru rudele si prietenii ramasi in tara.

"Oamenii se fac dor", primul album al Madalinei Paval, va putea fi ascultat in premiera de catre romanii din Londra vineri, pe 21 februarie, la biserica St. Cyprian’s din Londra iar biletele sunt disponibile aici.

Conceptul albumului aduce in contemporan sapte doine despre dor, inspirate din partituri de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók si reinventate de catre Madalina Paval.

"Am plecat de la faptul ca toti avem dorurile noastre. De casa, de parinti, de iubiti, de copilarie. 'Oamenii se fac dor' nu e doar o metafora. Noi chiar ne facem dor. Pe bune. Zi de zi. Ne e dor de cineva, dar si noi lipsim cuiva. Ne despartim. Ne pleaca prietenii departe. Ne vedem parintii la sarbatori. Pierdem bunici si oameni dragi. Viata e un dor continuu care nu se poate descrie prea usor. Stii doar cum se simte. Este extraordinar ca se poate pune pe muzica ce nu se poate spune pe gura. Asta face doina romaneasca si asta incerc si eu.", povesteste Madalina.

Doinele ei, spre deosebire de cele traditionale, alatura orchestratii complexe, cu arome de jazz si beat-uri de azi, cu motive levantine, bizantine, baroce.

La concertul de la Londra vor urca pe scena, alaturi de Madalina, si Raluca Antonovici (pian), Raluca Stratulat (vioara) si Gabriel Matei (percutie).

Pe Facebook poti gasi mai multe detalii legate de eveniment.

Albumul "Oamenii se fac dor" a fost lansat alaturi de Orchestra de Barockeri pe data de 28 noiembrie, la Sala de Opera a Conservatorului din Bucuresti si poate fi ascultat in intregime pe Youtube.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea