De prin lume adunate

#muzeul taranului roman #film #festival #muzeu

Kino Plus la Muzeul Taranului Roman

Pelicule rusesti vor rula timp de sapte zile, in perioada 23 - 29 mai, la Muzeul Taranului Roman , in Festivalul de Film Rus Kino Plus. Evenimentul cuprinde gala de premiere a Concursului studentesc de subtitrari pentru filmele implicate in proiect.

Festivalul va fi deschis de filmul “Steaua”, o productie a concernului cinematografic Mosfilm, in regia lui Nikolai Lebedev . Kino Plus este prima manifestare cineculturala de amploare de dupa 1989 care continua traditia promovarii filmului rus la nivel national in Romania.
 

Programul festivalului:
 

Luni, 23 mai, 19.00:

Steaua (The Star - Zvezda)

Actiunea filmului are loc in anul 1944 si urmareste un grup de cercetasi care trece linia frontului pentru a veritica informatiile existente prinvind pozitiile ocupate de dusmani. Treptat, acestia se conving de faptul ca inamicul se reorganizeaza pentru un contraatac decisiv.

Marti, 24 mai, 19.00:

Italianul (Italianetz - The Italian)

Filmul il urmareste pe Vania, un baietel infiat de o familie din Italia. Pe rusul Vania il asteapta o viata lipsita de griji in Italia, insa chemarea sangelui nu ii da pace: baietelul decide sa isi gaseasca mama si pleaca in cautarea ei.

Miercuri, 25 mai, 19.00:

Oamenii Jazz-ului (My iz dzhaza - Jazzman)

Rusia Sovietica a anilor '20, in perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical - jazz. Din aceasta cauza, este exmatriculat de la scoala. El are de facut o alegere - studiile sau muzica preferata.

Joi, 26 mai, 19.00:

Fiica din America (Amerikanskaya doch)

Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o rapi pe fiica sa. Micuta Aniuta fusese adusa in secret in America de fosta lui sotie atunci cand se casatorise cu un american respectabil.

Vineri, 27 mai, 19.00:

Zi cu luna plina (Den polnoluniya)


Sambata, 28 mai, 19.00:

Brigada de propaganda (Agitbrigada "Bei Vraga!")


in timpul razboiului, un grup de artisti, cu un cinematograf ambulant la bordul vasului cu care calatoresc, merg de-a lungul unui rau siberian pe ale carui maluri locuiesc fosti chiaburi stramutati aici de pe intregul teritoriu al Uniunii Sovietice. Echipa de artisti opreste in fiecare localitate, da concerte si ruleaza filme.

Duminica, 29 mai, 19.00:

Shirli-Myrli

Actiunea filmului are loc la o nunta ruso-americano evreiasco- tiganeasco-japonezo-indiana, iar programul cuprinde dezvaluirea unor secrete de familie, disparitia si aparitia unui diamant urias, urmariri, dans, cantec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei si multe altele.

Kino Plus are loc la Muzeul taranului Roman, in sala Horia Bernea. Intrarea este libera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea