Evenimente

#dansator profesionist #Irene Ioana Stanciu #dansator #interviu

Irene Ioana Stanciu, dansator profesionist: "Imi doresc ca prin meseria mea sa schimb cat mai multe vieti in bine. Stiu ca dansul are aceasta putere!"

Pentru Irene Ioana Stanciu, dansator si profesor-coregraf profesionist la Ballroom Dancing in Statele Unite ale Americii, dansul este mai mult decat o meserie - este o filosofie de viata si pasiune ridicata la rang de arta.

Irene a inceput dansul in orasul ei natal, Campina, pe cand avea 7 ani, fara sa aiba idee cat de departe o purta aceasta pasiune. La 10 ani, pleaca in Bucuresti, pentru a urma baletul la nivel profesionist, iar la 16 ani devine dansator sportiv profesionist, cariera care i-a dus de-a lungul anilor recunoastere, satisfactii, premii importante, titluri si rezultate extraordinare la cele mai importante competitii din domeniu.

Pasiune, provocari, motivatie, entuziasm si un altfel de job- despre toate acestea am stat de vorba cu Irene Ioana Stanciu si avem convingerea ca veti gasi povestea ei de dragoste cu dansul inspirationala.

De ce dans?

Pentru ca, de mic copil, eram fascinata de tot ce inseamna dans. Adoram sa dansez. In sufletul eram deja o balerina, cu mult inainte de a incepe cursurile de dans. Imi cream propriile coregrafii, facand piruete pe hol, intre sufragerie si bucatarie

Deci dansul a fost pasiune….

Sigur ca da- pasiune, munca, disciplina, reguli, nesiguranta, efort fizic, durere cateodata, si iar pasiune, disciplina, munca, reguli si structura. Si, in scurt timp a devenit si depedenta. Pe masura ce dansam, deveneam tot mai dependenta de dans. Si asa, din pasiune s-a nascut povestea mea de dragoste cu dansul.

Pasiune care ti-a adus prestigiu si premii importante

Provocare dupa provocare, rezultatele au inceputul sa apara, da. In 2005 am obtinut Locul 1 in diferite concursuri interne si internationale, iar in 2005 prima finala la Campionatul National la sectiunea ”Standard” si primul an in care am fost declarati Viceampioni Nationali la sectiunea 10 Dansuri. Incepand cu acelasi an, 2005, am fost desemnati singura pereche care sa reprezinte Romania la Campionatele Europene si Mondiale de 10 Dansuri, ceea ce a fost o mare bucurie si realizare pentru mine si partenerul meu de atunci.  

Iar mai recent, satisfactii mari mi-au adus si concursurile interntionale mai recente:  Barcelona 2017- Dance O Rama locul 1, New York 2018- World Dance O Rama locul 3, Cancun 2019- Dance O Rama locul 1

San Diego 2019- World Dance O Rama locul 3, Foxwoods 2019- Dance O Rama locul 1

Deci poti spune ca povestea ta de dragoste cu dansul va dainui pentru totdeauna. Sub o forma sau alta.

Adevarat si foarte bine spus, sub o forma sau alta. Am fost, pe rand, antrenor de dans sportiv, arbitru national de dans sportiv, profesor titular la un Club al Copiilor, iar numeroasele premii si aparitii media si TV in diverse emisiuni si spectacole relevante au venit ca o recunoastere a muncii mele, dandu-mi o doza de energie, incredere si entuziasm.

Un moment decisiv in cariera ta de dansator, a fost…

Nu stiu daca decisiv, dar pot spune ca in 2015, cand am am obtinut un contract de munca ca dansator si profesor profesionist in America, la un studio de dans foarte cunoscut in toata lumea, respectiv franciza Arthur Murray Dance Studio, a inceput un capitol nou si foarte frumos din viata mea.

Iar cel mai mare succces din cariera ta..

Insasi cariera mea. Intregul meu parcurs profesional, cu esecuri si cu realizari. Cu lacrimi de tristete si de bucurie.  In definitiv, succesul nu este ceea ce obtii in final, ci reprezinta insasi transformarea survenita pe drumul parcurs. Fiecare zi, saptamana, an, etapa din povestea mea de dragoste cu dansul m-a adus unde sunt azi.

Si cel mai frumos moment…

Fiecare zi este un moment frumos, pentru ca am norocul sa fac, zi de zi, ceea ce iubesc cel mai mult si pentru ca intalnesc in drumul meu oameni manati de aceeasi pasiune pentru dans. Sunt recunoscatoare fiecarui moment.

Cea mai mare putere a dansului este..

Ca prin dans, oamenii devin mai fericiti, mai veseli, mai entuziasmati, mai bucurosi, mai activi. Dansul le face viata mai frumoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea