Evenimente

# tarot de marsilla #simbolistica #tarot

Initiere in simbolistica Tarotului de Marsilia

Tarotul spune o poveste plina de sens, adancime si talc. Aceasta poveste ilustrata in imagini de o simbolistica complexa este povestea initierii tripartite a celui aflat pe calea desavarsirii. Cel ce porneste pe acest drum in vederea unei vieti traite cu rost si constiinta de sine, se transforma la fiecare pas asemeni diamantului slefuit fateta cu fateta. Eroul principal al acestei calatorii initiatice in 3 etape poate fi oricine dintre noi, iar cele 22 de arcane ce compun treptele acestei ascensiuni pot fi tot atatia maestri intalniti in cale cu scopul de a ne oferi ghidaj.

 

Arcanele de Tarot Putem avea cele mai bune carti si sa le jucam extrem de slab sau putem avea cele mai slabe carti si sa le jucam extrem de favorabil.prezente in tema fiecaruia dintre noi nu capata sens decat in raport cu trairile noastre personale si vor trebui interpretate ca atare.

In perioada 24 – 26 Ianuarie, Referentialul Arhetipurilor Personala Romania anunta deschiderea unui nou stagiu destinat tuturor persoanelor interesate de simbolistica ancestrala a cartilor de Tarot de Marsilia.

Referentialul este compus din 14 case. Fiecare casa reprezinta un diferit aspect al existentei, iar valoarea fiecarei case se calculeaza respectandu-se principiile numerologiei sacre, pornind de la data de nastere. Trebuie precizat faptul ca fiecare casa din Referential are un cu totul alt sens decat cel din Astrologie. De asemenea, ceea ce ne va interesa aici este nu energia cosmica ce isi pune amprenta asupra noastra la momentul venirii pe lume ci, data la care ne sarbatorim aniversarea, data ce reactiveaza an de an memoria simbolica a nasterii.

Workshop-ul se desfasoara in Bucuresti. Modulul de incepatori are loc intre 24 si 26 Ianuarie 2020, zilnic dupa cum urmeaza: Vineri, 24 Ianuarie - 17:00-21:00, 25 si 26 Ianuarie - 10:00-18:00

in cadrul acestui workshop vom studia:

1. Initierea in metoda Referentialul Arhetipurilor Personale

2. Simbolistica arcanelor majore din Tarotul de Marsilia

3. Aprofundarea caselor 1 – 12

4. Cum calculam si pregatim un Referential

5. Primele baze de interpretare

Cursul este sustinut de Monica Magureanu, Practician Agreat si Formator in Supervizare in metoda Referentialului Arhetipurilor Personale

Costul Modulului: 750 RON

Mai multe detalii pe: http://georgescolleuil.ro/

Inscrieri si detalii: rap@pandorrastyle.ro

Referentialul Arhetipurilor Personale este o metoda analiza personala si sondare a inconstientului elaborata si rafinata de peste 30 de ani de catre autorul ei, Georges Colleuil – psihoterapeut, filozof, cercetator si scriitor francez de renume international. Pasionat de stiintele sufletului, Georges Colleuil a scris numeroase carti despre functiile terapeutice ale simbolurilor si a dezvoltat idei originale, precum “Referentiel de Naissance” (Referentialul Arhetipurilor Personale), “Onomasofia” (procedeu de decodare a simbolisitcii numelor si prenumelor) sau “Mitograma” (metoda de explorare si consolidare a mitului personal). Firul rosu care uneste metodele pe care le-a dezvoltat Georges Colleuil, consta in faptul ca a reusit de fiecare data sa converteasca fundamentele unor cunoasteri stravechi in instrumente de explorare si dezvoltare personala puse in slujba oamenilor de azi. La ora actuala, aceasta metoda este practicata cu succes de mii de specialisti din tari precum Franta, Belgia, Elvetia, Maroc, Spania, Italia, Canada si, mai nou, Romania, gasindu-si locul in domenii psihoterapia, consilierea psihologica, coaching-ul si resursele umane.

Aceasta metoda de explorare a sufletului omenesc ofera o oglinda fascinanta de autocunoastere prin intermediul arcanelor din Tarot si un nou prilej de aprofundare a necunoscutului din noi care se vrea a fi adus la lumina: potentialitati, resurse, umbre, blocaje, ezitari, chemari, amprente ancestrale, binecuvantari, calauziri, speranta. Povestea pe care o spune Tarotul este insasi povestea calatoriei sufletului omenesc aflat pe calea initierii mai intai in plan lumesc, apoi in plan psihologic si spiritual. Povestea Nebunului plecat in cautarea propriului sens traverseaza toate etapele specifice calatoriei eroului, asa cum ne este ea infatisata inca din vremea celor mai vechi mituri.

Referentialul Arhetipurilor Personale este o metoda care ne reconecteaza al limbajul simbolurilor si arhetipurilor ce locuiesc in sufletul uman din vremuri imemoriale. Fiecare arcana din Tarot reprezinta o poarta de initiere, in pragul careia ne asteapta un maestru care ne ghideaza spre nevazutul din noi insine prin intrebarile sale pline de sens. Cu blandete, precizie si claritate, aceste intrebari isi croiesc carari catre adancul sufletului nostru. Ne ofera astfel ocazia sa ne amintim lucruri despre noi de mult uitate sau pe care nu le-am constientizat poate niciodata.

Cine poate urma aceasta formare?

Oricine simte chemarea si pasiunea de a lucra cu adancimile sufletului omenesc prin intermediul simbolurilor si arhetipurilor. Oricine doreste sa aiba acces constant la un instrument de introspectie si auto explorare clar, riguros si eficient. Oricine doreste sa poata oferi consiliere vocationala, de cuplu sau de dezvoltare personala cu ajutorul metodei RAP. Studiile de specialitate nu sunt o conditie obligatorie in vederea urmarii acestei formari, insa pot inlesni aprofundarea conceptelor. Aceasta metoda ofera sprijin si completare in profesii precum Psihoterapia, Coaching-ul, Astrologia, Numerologia si orice alte ramuri ale explorarii de sine si dezvoltarii personale.

Beneficiile formarii in aceasta metoda:

– obtii un instrument valoros de autoexplorare si dezvoltare personala

– iti constientizezi mai profund misiunea pe care o ai in viata

– iti descoperi resursele si provocarile

– afli care este amprenta transgenerationala cu care ai venit pe lume

– iti identifici mai usor lectiile pe care le ai de invatat

– intelegi mai clar miza, beneficiile si caile de vindecare ale fiecarei relatii din viata ta

– inveti cum sa oferi calauzire si altor calatori aflati pe drumul descoperii Sinelui lor

– iti insusesti tehnici creative de a facilita deblocarea unor aspecte dificile cu care te confrunti atat tu insuti, cat si viitorii tai clienti

– descoperi noi cai de intelegere si vindecare a arborelui genealogic – obtii instrumente clare si eficiente in explorarea si optimizarea relatiilor de cuplu, alianta si orice forma de parteneriat, inclusiv pe zona profesionala si organizationala care poate implica grupuri mai mari de oameni

– la finalul formarii primesti o diploma de practician in metoda Referentialul Arhetipurilor Personale recunoscuta international.

Referentialul Arhetipurilor Personale (Le Referentiel de Naissance) este creatie Georges Colleuil si este inregistrat la Institutul National al Proprietatii Industriale din Franta sub numarul 063425574.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea