Evenimente

# festivalul dovlecilor # PumpkinFest #sculptare dovleci #dovleci

Incepe PumpkinFest, cel mai mare festival de sculptat dovleci

30.000 de dovleci urmeaza sa fie sculptati si sa fie apoi luminati in cadrul celui mai mare festival dedicat dovlecilor. PumpkinFest are loc in perioada 24 - 27 octombrie in Parcul Regele Mihai I (Herastrau) din Bucuresti (intrarea Charles de Gaulle).

PumpkinFest este primul festival de toamna unde se va construi cel mai mare zid din Europa de dovleci personalizati. Timp de patru zile, familiile cu copii si toti cei pasionati de traditiile de toamna sunt asteptati sa participe la cel mai mare atelier de sculptat dovleci de pana acum. Toti cei care au personalizat unul sau mai multi dovleci sunt invitati sa-i urce pe zidul inalt de 4 metri si sa contribuie astfel la realizarea recordului.

Organizatorii si-au propus sa puna impreuna 30.000 de dovleci personalizati si sa formeze un zid inalt de 4 metri inaltime si 100 de metri lungime. In fiecare seara, zidul de dovleci va fi iluminat, creand astfel un spectacol unic si o atmosfera de neuitat.

Peste 30 de restaurante si foodtruck-uri si-au anuntat prezenta la festival

Dovleac copt, castane coapte, must si vin de casa, placinte si prajituri cu dovleac, cu banza sau cu mere, supa de dovleac, pastrama de berbecut, coaste de porc la gratar, burgeri de vita, porc sau de rata, peste, sarmale, specialitati internationale precum gyros, sushi, hot dog, burrito, taco, pizza, ciocolata de casa, cannoli cu dovleac, clatite, papanasi, scovergi, poale in brau, sunt doar cateva dintre preparatele de care se vor putea bucura participantii la PumpkinFest. Timp de patru zile Parcul Regele Mihai I (Herastrau) din Bucuresti (intrarea Charles de Gaulle) va fi umplut cu mirosul preparatelor delicioase.

Ateliere de creatie, face painting si caricaturi de groaza, parada costumelor de Halloween

Pentru ca perioada festivalului se potriveste perfect cu sarbatoarea de Halloween, organizatorii au pregatit mai multe ateliere de creatie care sa insufle atmosfera acestei sarbatori. Copiii impreuna cu parintii sunt asteptati la ateliere de pictura pe ceramica, sau pe lampioane in forma de dovleac, la ateliere de sculptura si pictura pe dovleci, ateliere de impaslit dovleci din lana, face painting monstros sau tatuaje cu henna de Halloween. De la festival nu o sa lipseasca nici coditele cu ata sau caricaturile.

Diminetile de weekend, incepand cu orele 11:00, sunt dedicate jocurilor si concursurilor. MC Lia Gherman, impreuna cu micii vrajitori vor anima atmosfera si ii va provoca pe copii, dar si pe parinti sa se joace, sa alerge si sa danseze cu dovlecii.

Duminica, 27 octombrie, toata lumea, de la mic la mare si la animale de companie, este invitata sa vina la festival costumata de Halloween astfel incat la orele 17:00 sa poata fi realizata cea mai mare si colorata parada de costume din aceasta toamna, sub lumina calda a dovlecilor luminati.

Peste 40 de designeri prezenti la targul din cardul PumpkinFest

Decoratiuni din lemn, bijuterii din cupru, argint sau rasina, jucarii realizate manual si haine pictate de artisti talentati, toate vor fi prezentate in cadrul targului de designeri din cardul festivalului. Peste 40 de designeri si artisti hand made si-au anuntat participarea la festivalul ce va avea loc intre 24 si 27 octombrie. Produsele vor fi dedicate tuturor categoriilor de participanti, de la copii, la tineri, femei sau barbati pasionati de obiecte faurite manual cu atentie si grija pentru arta si frumos.

Intrarea gratuita la primul mare festival de Halloween

Festivalul se deschide zilnic la orele 10:00. Intrarea la PumpkinFest este gratuita pentru toti participantii, organizatorii dorindu-si sa invite cat mai multi oameni sa se bucure de atmosfera uimitoare pe care o va crea zidul de dovleci personalizati. Cei care doresc sa contribuie la construirea zidului si la personalizarea dovlecilor, pot sa-si achizitioneze un kit special care contine un bostan, manusi, unealta de cioplit si lumanare. Kit-ul costa 30 de RON si poate fi rezervat in prealabil pe site-ul wishfest.ro.

Pe vremuri, in noaptea de 31 octombrie, cand are loc Halloween-ul, dovlecii sau napii erau scobiti si iluminati si pusi la vedere pentru a alunga spiritele rele. Intre timp, personalizarea dovlecilor a devenit un exercitiu de dezvoltare a creativitatii, copiii intrecandu-se in culori si forme deosebite.

Cei care doresc sa-si antreneze creativitatea, sa se bucure de atmosfera de neuitat oferita de zidul de dovleci iluminati sau pur si simplu sa sarbatoreasca toamna cu toate culorile si gusturile ei deosebite, sunt asteptati in toate cele patru zile in Parcul Regele Mihai I.

Mai multe detalii despre festival sunt disponibile pe Wishfest.ro sau pe pagina de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea