Evenimente

#Cantus Mundi Fest 2018 #Cantus Mundi Fest #festival #muzica

Incepe Cantus Mundi Fest! Aici se aduna toata muzica buna, de la clasic la pop, rock si folk

Incepe Cantus Mundi Fest a ajuns la cea de-a doua editie. Festivalul Cantus Mundi Bucuresti Fest, va reuni pe aceeasi scena artisti renumiti din sfera muzicii clasice, pop, rock si folk se vor intalni pe aceeasi scena.

 

De-a lungul celor patru zile de festival si alaturi de artistii invitati vor evolua peste 1500 de copii din corurile Cantus Mundi. Cantus Mundi Bucuresti Fest este organizat de echipa Programului National Cantus Mundi, cu sprijinul Primariei Bucuresti, prin PROEDUS - Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.

Anul acesta festivalul va avea loc in perioada 2-5 august, la Romexpo.

Prima zi de festival va fi dedicata muzicii clasice si Corului National de Camera "Madrigal – Marin Constantin" condus de Anna Ungureanu, ansamblu care anul acesta sarbatoreste 55 de ani de existenta neintrerupta. Pe 2 august, alaturi de madrigalisti se vor mai afla pe scena Cantus Mundi Bucuresti Fest dirijorul Ion Marin, tenorul Teodor Ilincai, soprana Felicia Filip, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licaret si Ansamblul Codex.

Zilele de 3, 4 si 5 august vor fi dedicate muzicii pop si folk. Pe 3 august, de la ora 19:00 vor urca pe scena Smiley, Feli, Emeric Imre si Zoia Alecu. In zilele urmatoare vor sustine concerte trupele Vunk, Voltaj si Taxi, alaturi de Mircea Baniciu (in 4 august) si Horia Brenciu, Zoli TOTH Project, Irina Sarbu, Alexandra Usurelu si Ducu Bertzi Band, in 5 august. Artistii vor canta alaturi de coruri de copii din Programul National Cantus Mundi din Bucuresti si din mai multe orase din tara.

In fiecare zi, Cantus Mundi Fest isi deschide portile si pentru cei mici. in cele patru zile ale festivalului, intre orele 16:00 – 19:00, copiii veniti alaturi de familiile lor se vor putea bucura de o multime de activitati special pregatite pentru ei: face-painting, piscina cu bile, turn de escalada, carusel, expozitii, tatuaje, o zona in care vor putea testa instrumente muzicale, karaoke, bataie cu apa si multe alte surprize. Intrarea la Cantus Mundi Bucuresti Fest este libera.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si prin implicarea voluntara a membrilor acestui cor. Dupa 7 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea