Evenimente

#festivalul trabucului havanez #Habanos Festival #Habanos Festival 2017 #trabuc

Habanos Festival 2017 - cea mai importanta fiesta a trabucului havanez

Ai fi tentat sa crezi ca anul incepe la fel si in acelasi timp pentru toti: o noapte geroasa de iarna care marcheaza trecerea dintre ani - noaptea in care paharele de sampanie se ciocnesc la unison iar uralele si explozia de artificii intregesc sentimentul ca la mijlocul noptii nimeni nu doarme.

Orice pasionat de trabucuri te va contrazice - fie ca vorbim de un fumator de trabucuri ieftine achizitionate online, de unul de trabucuri in serie limitata sau de un fumator de narghilea. Pentru ei anul incepe abia in anotimpul trabucului cand o fiesta adevarata este cu si despre acesta.

Iar anotimpul trabucului inseamna luna februarie - luna in care se desfasoara cel mai important si exotic eveniment: Habanos Festival 2017.

In acest an Habanos Festival se va desfasura incepand cu 27 februarie pana pe 3 martie in Cuba, reunind un numar impresionant de pasionati de trabucuri cu o preferinta declarata pentru cele mai apreciate din lume. In acest an la Habanos Festival sunt asteptati 1.500 de persoane din peste 50 de tari.

Participantii la acest eveniment se vor bucura de un program divers, extins pe o perioada de cinci zile, in cadrul caruia vor avea oportunitatea de a afla despre originea, productia de tutun si diverse aspecte referitoare la cultura Habanos.

Va fi practic o saptamana dedicata cunoasterii si redescoperirii de Habanos - un punct de intersectie intre produsele de serie si cele mai exclusiviste din lume.

Programul Habanos Festival 2017 va cuprinde:

  • vizite la plantatii de tutun Habanos din Vuelta Abajo (cel mai bun sol pentru aceasta cultura este situat in vestul Pinar del Rio provincia - in zona Vuelta Abajo care este considerata regiunea cea mai buna de tutun din lume)
  • vizite la fabrici emblematice Habanos
  • acces la Targul Comercial Habanos
  • concursul International Habanosommelier
  • workshopuri de rulat trabucuri premiun

Deschiderea festivalului va avea loc in seara de 27 februarie printr-un eveniment de bun venit, care va include un concert de exceptie sustinut de mai multi artisti cubanezi. Se vor face nominalizari pentru Premiul Habanos, organizandu-se, totodata, si un eveniment cocktail dedicat trabucurilor H.Upmann.

Habanos Festival se afla la cea de a 19-a editie iar brandurile Habanos care se vor situa in prim-plan in acest an vor fi: H. Upmann, prezentand primul sau Gran Reserva, Cosecha 2011, Quai d'Orsay si Montecristo cu lansarea de noi vitole.

Pasionatii de trabucuri havaneze - paticipanti la acest eveniment - sunt deja familiarizati cu grandoarea festivalului din anii precedenti. In 2016, de exemplu, la Gala Evening a fost celebrata cea de-a 50-a aniversare a brandului Cohiba prin testarea celor mai recente trabucuri lansate pe piata. Participantii s-au bucurat, totodata, si de un spectacol de senzatie sustinut de celebrul pianist si compozitor Chucho Valdes, cantareata de flamenco Estrella Morente si compozitorul si interpretul uruguayan Jorge Drexler. Cu atat mai spectaculoasa este, in fiecare an, faimoasa licitatie a umidoarelor - cel mai scump umidor achizitionat la ultima editie a costat 320.000$!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea