De prin lume adunate

#jocuri #festival #otaku

Festivalul Otaku in Bucuresti

Festivalul anual de cultura japoneza Otaku se desfasoara in acest an in perioada 21 - 22 mai la Casa de Cultura a Studentilor. Festivalului consta in animarea zonei de gaming dedicata pasionatilor de divertisment digital, din randul tinerilor entuziasti ai culturii japoneze. Vizitatorii au posibilitatea de a se inscrie in competitii dedicate jocurilor de fighting, pe patru console PlayStation.

Astfel, cei mai talentati dintre jucatori isi vor demonstra abilitatile pe cateva dintre cele mai reprezentative titluri ale momentului: Mortal Kombat 9, Tekken 6, Bloodline Rebellion, Super Street Fighter 4, Marvel vs Capcom 3, Fate of Two Worlds, Dragon Ball Raging Blast, Naruto Ultimate Ninja Storm 2 , Soul Calibur 4 sau BlazBlue Continuum Shift.

Cei mai entuziasti dintre acestia vor avea oportunitatea de a se intrece in patru competitii dedicate si de a castiga cele patru mari premii: patru excursii la Predeal, oferite de Paralela 45, dar si premii de consolare oferite de catre organizatorii festivalului: jocuri pentru platforma PS3 sau tricouri, reviste si postere ale evenimentului.

in mod traditional, cultura otaku a fost identificata in special cu benzile desenate japoneze (manga) si animatiile japoneze (anime), care sunt legate strans de alte forme de cultura populara contemporana, precum jocurile video, muzica, filmul, moda si literatura, extinzandu-se de fapt in majoritatea domeniilor culturii de masa.

Puternica influenta a culturii Otaku se datoreaza rolului pe care aceasta il joaca in industria divertismentului, absorbind cele mai diverse forme de expresie si cele mai noi tehnologii. Comunitatea Otaku este compusa din tineri cu varste cuprinse intre 16 - 34 de ani.

Otaku Festival 2011 , editia a V-a, are loc in perioada 21-22 mai 2011, la Casa de Cultura a Studentilor, din Calea Plevnei 61. Accesul este permis in intervalul orar 10.00 - 19.00. Pretul biletului de intrare este de 10 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea