Evenimente

#BIAF 2021 #festival #premiere # Buzau International Arts Festival

Festivalul a adus o serie de premiere absolute la Buzau, BIAF 2021, s-a incheiat

Prima editie a Buzau International Arts Festival s-a incheiat pe 25 septembrie, dupa o luna de intalniri unice, cu vedete din Romania si de talie internationala si numeroase evenimente - film, teatru, expozitii, concerte, spectacole stradale, lansari de carte, evenimente pentru copii, intalniri cu oameni de cultura, conferinte si masterclass-uri.

 

Festivalul a adus o serie de premiere absolute la Buzau: vizita actorului Franco Nero, invitat special al festivalului, expozitia de arta plastica a artistilor Nicu Covaci (Phoenix) si Valeriu Sepi, cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, un spectacol de teatru pentru copiii cu dizabilitati si unul cu marionete gigant.

BIAF 2021 a insemnat o premiera si din punctul de vedere al organizarii: mai mult de 30 de zile de festival desfasurat nu doar in oras, ci si in locatii din judet: caravana BIAF a ajuns la Alunis (Colti), Ramnicu Sarat si Berca, unde au avut loc weekend-uri de festival cu filme, spectacole de teatru si evenimente pentru copii, de care s-au bucurat mii de spectatori.

Zeci de filme, spectacole de teatru, expozitii de fotografie, expozitii de arta plastica, masterclass-uri si ateliere pentru cei mari si cei mici, concerte, zeci de voluntari, actiuni de strada pentru promovarea festivalului, invitati speciali si multe premiere, toate acesta au facut din editia 2021 a Buzau International Arts Festival un succes de public, iar din orasul Buzau, un hub cultural regional.

Au fost la Buzau cu ocazia BIAF: Franco Nero, Alexander Hausvater, Nicu Covaci si trupa Phoenix (Costin Adam, Lavinia Sateanu, Cristi Gram, Vlady Sateanu si Flavius Hosu), Irina Margareta Nistor, Nae Caranfil, Adelin Petrisor, Cristian China-Birta, Valeriu Sepi, regizorii Daniel Sandu (Tata muta muntii) si Dan Dinu (Romania salbatica), Claudiu Bleont, Tudor Istodor, Anca Sigartau, Ionut Ciocia, Maria Raducanu, White Mahala, Silvia Dumitrescu, Stones Free (Florin Ochescu, Alex Tomaselli, Lucian „Clopo” Cioarga) si multi altii.

Pentru 2022, organizatorii promit si mai multe evenimente si cu siguranta si mai multe premiere si surprize pentru buzoieni si pentru iubitorii de arta si cultura din tara.

Buzau International Arts Festival, eveniment ce a reunit editiile cu numarul sase ale Festivalului International de Film Buzau - BUZZ IFF si Festivalului International de Teatru Independent COMIC 7 B, s-a desfasurat in perioada 25 august - 25 septembrie, in municipiul Buzau si in mai multe locatii din judet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea