Evenimente

#festival ie #ie romaneasca #ie #festival

Decopera ia autentic romaneasca, acasa la Brancusi

Evenimentul"RomanIA Autentica" a ajuns la cea de-a dua editie si te asteapta cu cele mai frumoase ii la Iasi si acasa la Brancusi! Evenimentul are loc pe 24 iunie la Iasi, Targu-Jiu si Hobita, comuna Pestisani, Acasa la Brancusi, la fel ca si anul trecut.

Festivalul are ca principal obiectiv promovarea traditiilor si mestesugurilor romanesti, a frumusetii meleagurilor romanesti, si cu predilectie, a zestrei lasata mostenire neamului romanesc. Anul trecut, peste 7.000 de oameni imbracati in straie populare romanesti, s-au adunat la un loc si au sarbatorit adevarata RomanIE Autentica.

Sufletele romanilor prezenti vor vibra pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspiratie traditionala, cinstind frumusetea portului popular romanesc. Locurile nu au fost alese intamplator, aceasta sarbatoare avand loc la Iasi, orasul Micii Uniri, si acasa la marele sculptor Brancusi – la Hobita.

""RomanIA Autentica" reprezinta viitorul nostru. Destinul unei natiuni se scrie prin fapte, iar daca noi romanii vrem sa devenim o natiune atunci trebuie sa dam mana cu mana si sa aratam lumii intregi ca suntem o natiune. Anul trecut am ascultat indemnul lui Brancusi si ne-am dus in Gorj sa redescoperim oamenii si valorile lor. Anul acesta la cea de a doua editie, Gorjul si Iasul se unesc intr-o hora mare si vor vibra la unison. La anul ii asteptam si pe ceilalti sa ni se alature si sa sarbatorim impreuna IA Romanesca si de ce nu sa reusim sa introducem costumul popular in patrimoniul Unesco, iar Ia romaneasca sa devina brand de tara”, a declarat Cristina Chiriac, initiatorul proiectului.

Participantii care doresc sa incerce cele mai frumoase mestesuguri romanesti, vor avea aceasta oportunitate, intrucat, vor insoti sarbatoarea, o serie de mesteri in arta populara precum olarit, sculptat, tors lana sau cusut semne populare.

Romanii de pretutindeni sunt asteptati cu mic, cu mare sa petreaca de Sanziene o zi precum odinioara, in spirit romanesc si viu colorat.

Sursa foto: traditiitextile.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea