Evenimente

# conservare mediu #cluj-napoca #mediu

Conservarea mediului inconjurator, o problema majora in zilele noastre

Scena Urbana si Daisler Print House organizeaza o conferinta despre pastrarea si conservarea mediului inconjurator. Proiectul are ca scop sensibilizarea si educarea copiilor si elevilor la mediul inconjurator.

 

Principalul subiect de discutie este una dintre cele mai frumoase zone ale municipiului Cluj-Napoca, strada Mihail Kogalniceanu. In 2014, in cadrul proiectului Point of view, am propus un nou mod de a percepe, strabate si trai un spatiu urban.

In acest an, proiectul Urban Butterfy Effect va readuce in discutie acea prima interventie. Posibile strategii, solutii si idei de amenajare vor fi propuse de cei mai importanti locuitori ai orasului - copiii - si sustinute de catre arhitecti membrii ai Ordinului Arhitectilor din Romania – filiala Transilvania. In cadrul acestui experiment, mai multi arhitecti vor fi pusi in fata provocarii de a citi, interpreta si sustine un punct de vedere trasat pe o coala de hartie de catre copii din clasele I-VIII.

Scopul proiectului este de a-i sensibiliza si educa pe cei mici, viitorii beneficiari directi ai interventiilor noastre in spatiul urban, cat si de a promova comunicarea intre specialisti si comunitate. Subiectul este unul cu impact major, discutat si dezbatut de catre specialisti si administratie. Un pas inainte este necesar si de dorit, iar noi idei si modalitati de dialog sunt, in opinia noastra, unica sansa .

Impreuna cu partenerii si sustinatorii Scenei Urbane din acest an vom readuce in fata publicului imagini si inregistrari de la prima noastra interventie in acest spatiu, propunerile colegilor arhitecti realizate pana in acest moment si ideile copiilor. Toate acestea se vor regasi intr-o expozitie si dezbatere pe care le dorim constructive si deschise publicului de orice varsta interesat de ceea ce inseamna spatiul public.

Vernisajul expozitiei va fi in data de 22 mai, de la ora 17:30, iar dezbaterea si sustinerea proiectelor in 23 mai de la ora 15:00 in fata Colegiului Academic de pe strada Mihail Kogalniceanu.

Orice cadru didactic sau parinte interesat de participarea copiilor la proiect este rugat sa trimita un email la adresa info@scenaurbana.ro pentru a putea primi plansele de lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea