Evenimente

#concert caritabil #concert #ipr simfonic

Concertul cartitabil IPR Simfonic, din Resita, va fi transmis live, online

Peste 25 de artisti banateni au creat in doar doua luni IPR Simfonic, un proiect muzical in premiera in Romania, in care trupa timisoreana de rock alternativ Implant pentru refuz (IPR) intalneste orchestra camerala independenta Tymes Orchestra, intr-un eveniment ce sarbatoreste finalizarea lucrarilor de modernizare din centrul orasului Resita.

In urma cererii mari, concertul IPR Simfonic va putea fi vizionat live, pe Facebook

Locurile disponibile in Centrul Civic din Resita s-au epuizat in scurt timp de la anuntarea concertului de pe 12 septembrie iar, in urma cererii mari din partea publicului, evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Primariei din Resita si astfel va putea fi urmarit de pasionatii de muzica de oriunde s-ar afla. Transmisia se va face doar pe durata concertului, clipul nu va fi disponibil ulterior pentru vizionare.

Un demers caritabil pentru prima clinica de recuperare oncologica din tara

IPR Simfonic, pe langa ineditul conceptului si prilejul de sarbatoare, isi propune sa ofere spectatorilor si ocazia de a fi solidari cu prima clinica de recuperare oncologica din Romania, Clinica Nera, si sa participe la strangerea de fonduri necesare pentru finalizarea unuia dintre cele mai necesare proiecte de sanatate din zona.

In cadrul evenimentului va fi amplasata o urna pentru donatii, iar publicul prezent este incurajat sa participe cu orice suma la campania de strangere de fonduri. Spectatorii care nu sunt prezenti la eveniment pot sustine Clinica Nera donand online.

Rock alternativ si muzica de camera

IPR Simfonic ii reuneste pe Implant pentru Refuz, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din tara, Tymes Orchestra – orchestra camerala al carei dirijor va fi Radu Zaharia, compusa din 21 de muzicieni timisoreni cu experienta in activitatea concertistica, dar si elevi si studenti ce au oportunitatea de a concerta alaturi de profesionisti, pe Gabriel Almasi (aranjor), doctor in muzica (Teoria instrumentelor electronice) si profesor in cadrul Facultatii de Muzica si Teatru al Universitatii de Vest si alti invitati ai trupei.

Echipa proiectului va desfasura repetitiile generale intre 9 – 11 septembrie, la spatiul Faber.community din Timisoara.

Implant pentru Refuz

IPR e una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din tara si a luat nastere in anul 1995, in urma intalnirii mai multor timisoreni la mare, in Costinesti. Artistii Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitara si voce, Razvan „Meshu” Nicov – chitara, Alexandru Hera – tobe si Stefan „Pista” Czifrak – chitara bass au impreuna 8 albume la activ iar pe cel mai recent dintre acestea, Subradar, lansat in 2019, au avut colaborari cu diversi muzicieni romani, generand piese difuzate la cele mai mari radiouri din tara.

In 2020 urmau sa sarbatoreasca 25 de ani de activitate intensa insa, in urma planurilor anulate in contextul pandemiei, a luat nastere proiectul IPR Simfonic.

Tymes Orchestra

Cel mai recent proiect lansat de Asociatia Tribul Artistic aduna pe aceeasi scena 21 de muzicieni timisoreni, devenind orchestra camerala ce pozitioneaza orasul sub nota armoniei.

Tymes Orchestra aduna, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, muzicieni cu experienta din cadrul orchestrelor deja cunoscute in urbea de pe Bega, precum orchestra Operei Nationale Romane din Timisoara si Filarmonica „Banatul”. Acestora li se alatura elevi si studenti, avand astfel oportunitatea de a concerta alaturi de o orchestra de coarde in fata publicului meloman.

Locurile la eveniment sunt rezervate integral, iar purtarea mastii este obligatorie pe durata intregului eveniment.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea