Evenimente

# competitii adulti # competitii copii #competitii ciclism #turul romaniei #ciclism

Competitii de ciclism pentru amatori mari si mici la Turul Romaniei

Federatia Romana de Ciclism, alaturi de Auchan, in calitate de partener principal, anunta o serie de competitii dedicate amatorilor la Turul Ciclist al Romaniei, care se desfasoara intre 31 august si 5 septembrie.

 

Trei dintre competitii sunt dedicate copiilor - la Timisoara, Deva si Bucuresti, iar una adultilor - pe catararea de la Paltinis. Cursele de copii sunt deschise tuturor participantilor intre 3 si 14 ani, in competitie fiind acceptate bicicletele cu pedale, fara pedale sau cu roti ajutatoare. Cursa King of the Mountain de la Paltinis se desfasoara pe doua trasee, cu finis comun, fiind accesibila atat participantilor pe cursiere, cat si celor cu MTB.

Seria evenimentelor conexe incepe in 30 august la Timisoara, cu o Cursa a Copiilor programata in Parcarea Universitatii de Vest. Inscrierile se fac la fata locului incepand cu ora 15.00, iar concursul se desfasoara pana la ora 18.00, inainte de prezentarea echipelor si ceremonia de deschidere oficiala a Turului Romaniei. Pe 1 septembrie, cand in Tur se desfasoara prologul prin centrul orasului Timisoara, Cursa Copiilor se muta la Deva, pe Bulevardul 22 decembrie, intersectia cu Bulevardul Nicolae Balcescu. Inscrierile se fac la fata locului incepand cu ora 14.00, iar concursul se desfasoara pana la ora 16.00, inainte ca plutonul profesionist sa ajunga la finish-ul din Deva.

Pe 2 septembrie, cand in Tur se desfasoara etapa regina, cu sosire la Paltinis, amatorii se intrec in competitia King of the Mountain, desfasurata pe aceeasi catarare, pe o panta medie de 5%, care pe alocuri ajunge si la 14%. Evenimentul va avea startul comun si sosirea comuna a doua curse, una care se va desfasura pe sosea „KING OF THE ROAD” si una care se va desfasura pe off-road „KING OF THE OFF-ROAD”. Evenimentul este organizat in colaborare cu www.ciclism.ro si va incepe in jurul orei 12 cu preluarea numerelor de concurs. Inscrierile se fac pe kingofthemountain.ro.

Ultima Cursa de Copii din seria dedicata evenimentelor conexe Turului Romaniei va avea loc in data de 5 septembrie, la Bucuresti, pe Bulevardul Kiseleff, unde se desfasoara si ultima etapa din Mica Bucla. Inscrierile incep la 11.00, iar concursul se desfasoara intre orele 11.30-13.00, inainte de marea finala a Turului Romaniei 2021.

Prin intermediul acestor evenimente, Federatia Romana de Ciclism vrea sa promoveze ciclismul ca sport de masa, dar sa si inspire copiii si tinerii spre performanta: „Incercam sa punem copiii in contact cu atmosfera de concurs, sa alerge pe o portiune din traseul pe care peste scurt timp vor sprinta sportivii profesionisti, sa vada atmosfera unui Tur Ciclist. Poate microbul se va lipi de unii dintre ei si peste ani vom auzi declaratii entuziaste, precum: primul contact cu ciclismul l-am avut la Turul Romaniei 2021. Atunci am decis sa urmez o cariera de ciclist profesionist si azi mi s-a realizat visul de a imbraca tricoul galben in ultima etapa a Turului Romaniei”, spune Bogdan Brinza, responsabil Comisia de Copii din Federatia Romana de Ciclism.

Participarea la toate evenimentele conexe Turului Romaniei este gratuita.   

          

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea