Evenimente

# classix festival #festival #iasi

Classix Festival va avea loc la Iasi in februarie 2022

Cea de-a treia editie a Classix Festival va avea loc in perioada 13 - 19 februarie 2022 si se va desfasura in format hibrid (fizic si online), reunind peste 40 de personalitati internationale ale muzicii clasice din 14 tari la Iasi.

Programul festivalului cuprinde 8 concerte de muzica clasica desfasurate in locatii precum: Palatul Culturii, Teatrul National „Vasile Alecsandri”, Biblioteca Central Universitara „Mihai Eminescu”, precum si o serie de evenimente conexe: un vernisaj, o proiectie de film, dezbateri, prelegeri si masterclass-uri.

Sub semnul instinctelor primordiale care ne ghideaza atat simturile, cat si perceptiile, descoperim o suita de concerte, ansambluri, artisti si lucrari care provoaca si invita la o reflectie asumata. Tematicile abordate in cadrul evenimentelor subliniaza feminismul in muzica clasica, autenticitatea si visceralitatea, precum si celebrarea trairilor umane. Pasind in lumea Classix 2022, vom descoperi frumusetea intr-o forma feminina - mistica, plina de putere si gata sa impresioneze prin detalii. Instinctul primordial ne va purta spre abandonul temporar al melodiei, imbratisand puterea ritmului.

Programul va fi contrastat de prime auditii absolute sau premiere romanesti pe de o parte, si de excelenta traditiilor europene, pe de alta parte. Mozart vs. Gubaidulina, Boulanger vs. Beethoven, Ceaikovski vs. Bartok sunt doar cateva dintre „derby-urile” de la Classix 2022. Havard Gimse, Auner Quartet, Grzegorz Niemczuk, Dragos Cantea, Gustav Rivinius, si alti peste 40 de muzicieni vor insuma un nou summit muzical sincretic la Iasi. 

Patricia Butucel, director al festivalului, mentioneaza: „Ne bucuram si suntem onorati ca, in ciuda contextului pandemic, sustinerea din partea comunitatii, a partenerilor si a artistilor a crescut constant, de la an la an. Acest lucru ne determina sa gasim solutii creative pentru a oferi o experienta inedita publicului nostru si ne confera increderea totodata ca aventura clasica contemporana din acest an a festivalului va atinge noi standarde artistice si organizatorice.”

Detaliile referitoare la program, artisti si locatii, precum si la modalitatea de desfasurare vor fi publicate in curand, in tandem cu evolutia reglementarilor privind organizarea evenimentelor si a posibilitatii de a crea un spatiu sigur de desfasurare al concertelor. Imagini de la cea de-a doua editie Classix Festival, desfasurata in luna martie 2021, pot fi vizionate aici.

Biletele si abonamentele la festival pot fi achizitionate online, iar accesul la evenimente se face conform reglementarilor in vigoare. Inscrierile voluntarilor se desfasoara pana pe 23 ianuarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea