Evenimente

#evenimente 1 decembrie #1 decembrie #ziua nationala a romaniei

Ce facem de 1 Decembrie: parada si concerte in Capitala si in tara

Parade militare in Bucuresti, Alba-Iulia sau Timisoara, targuri de Craciun, concerte in aer liber, organizate in mai multe orase din tara. Aceasta este “oferta” de 1 Decembrie.

Vineri, 1 Decembrie 2017, in Capitala, peste 3.500 de militari si experti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii vor lua parte la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Parada militara va incepe la ora 11:00, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti, unde va fi asteptat si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Participantii la parada militara din Bucuresti vor avea ocazia sa vada la defilarea de Ziua National aproximativ 350 de mijloace tehnice, blindate, masini de lupta, lansatoare de rachete, elicoptere si avioane, militari din fortele terestre, din aviatie si marina a Romaniei.

1 Decembrie la Alba-Iulia

Parada militara de la Alba-Iulia se va desfasura pe bulevardul „1 Decembrie 1918”, incepand cu ora 13:00. 

La defilare vor participa cel putin 1.500 de soldati, insotiti de echipamentele de tehnica militara, avioane, elicoptere si tancuri. La parada de la Alba-Iulia si-au anuntat deja prezenta premierul Romaniei Mihai Tudose, dar si Liviu Dragnea, seful Camerei Deputatilor, si liderul Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Participantii la defilarea militara de Ziua Nationala a Romaniei vor putea merge apoi la concertele de muzica usoara si populara care vor avea loc in cadrul „Festivalului de Romania”.


Targuri de 1 Decembrie

Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat ca va da startul Sarbatorilor de iarna, joi, 1 decembrie, in Piata Constitutiei de unde se va aprinde şi iluminatul festiv de Craciun.

 „Iluminatul festiv de anul acesta din Bucureşti il puteti vedea de 1 decembrie, de Ziua Nationala a romanilor, şi va contine şi elemente traditionale, in contextul in care vom sarbatori şi Centenarul Marii Uniri”, a declarat primarul general Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

 

Acest lucru se va intampla vineri, 1 decembrie, la ora 19.10.

Targul de Craciun Bucuresti 2017, din Piata Constitutiei, va fi deschis la ora 10:00. Vizitatorii sunt asteptati cu spectacole si concerte in aer liber, un patinoar cu intrerea gratuita, precum si peste 100 de tonete cu obiecte artizanale, mancare traditionala, jucarii sau ornamente specifice Sarbatorilor de Iarna. La Bucharest Christmas Market va fi amenajata si o scena care va infatisa artistic Nasterea Domnului Iisus Hristos, precum si casuta lui Mos Craciun, unde copiii vor putea sa ii lase mosului lista cu cadourile dorite. 

In centrul targului de Craciun din Bucuresti va fi amenajat un brad de Craciun inalt de 30 de metri, decorat cu mii de luminite, dar si o zona in care va fi recreata artistic scena Nasterii Domnului. in Piata Constitutiei, vizitatorii vor avea acces gratuit la patinoar si la spectacolele care vor avea loc pe scena amplasata in fata Palatului Parlamentului.

Oraselul copiilor devine “Oraselului lui Mos Craciun”

In parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4 al Capitalei, s-a deschis „Oraselul lui Mos Craciun”, decorat cu 4.000 de beculete cu ocazia sarbatorilor de iarna si cu un brad inalt de 12 metri. Incepand cu data de 1 Decembrie vor avea loc concerte, spectacole pentru copii si va fi amenajat inclusiv un patinoar pentru cei mici.

Parcul va gazdui si un targ de Craciun, ce va cuprinde aproape 50 de casute cu decoratiuni de Craciuni, produse de artizanat si preparate traditionale. Targul va fi deschis zilnic, incepand de sambata, intre 10:00 si 22:00, pana in luna ianuarie 2018, anunta digi24.ro.

Concerte gratuite de 1 Decembrie 

Nici concertele si nici spectacolele nu lipsesc de 1 Decembrie, dintre care unele cu intrarea gratuita. Pe scena amplasata in fata Targului de Craciun din Piata Consitutiei vor urca peste 100 de artisti, printre care Loredana, Smiley, Andra, Directia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, stefan Hrusca si Ducu Bertzi, precum si Orchestra Nationala „Valahia”, Corul de Copii Radio, Orchestra „Mundi Colour” si grupuri de colindatori.

Sursa foto: Unica.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea