Evenimente

#caravana metropolis #proiectii cinematografice #cinema in aer liber #filme cinema in aer liber # cinema in aer liber sibiu

Caravana Metropolis revine la Sibiu, cu cele mai frumoase proiectii cinetografice in aer liber

Cinematograful calator Caravana Metropolis se intoarce pentru cel de-al IX-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, in fata publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi.

 

Sibiu este primul oras confirmat in care se vor vedea filme in aer liber, intre 16 si 19 iulie, de la ora 21:30. Intrarea la toate proiectiile este libera iar accesul se va realiza pe baza regulamentului si a unui formular completat si semnat de catre toti participantii, respectand regulile de participare si distantare sociala.

Caravana Metropolis este membru al retelei Europa Cinemas, cu un public de peste 420.000 de persoane la cele 8 editii de pana acum. Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Caravana ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Evenimentul si-a propus inca de la inceput sa apropie publicul larg de filmul european si de filmul de autor, in general.

Lungmetrajele care pot fi urmarite in selectia oficiala la Sibiu sunt:  

Joi, 16 iulie, 21:30: MIZERABILII, regia Ladj Ly, N 15, Franta

Premii: Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain, cu Premiul Juriului la Cannes 2019, nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film strain intr-o limba straina, castigator al premiului Descoperirea europeana a anului la Academia Europeana de Film 2019.

Sinopsis:  Stephane, proaspat mutat din Cherbourg, se alatura brigazii anti-criminalitate din Montfermeil, intr-un cartier problematic din suburbiile Parisului, locul unde se petrece, de altfel, si actiunea romanului “Mizerabilii”, scris de Victor Hugo. Facand echipa cu Chris si Gwada, colegii sai mult mai experimentati, Stephane descopera rapid tensiunile dintre diferitele bande care domina cartierul.

Vineri, 17 iulie, 21:30: SORRY WE MISSED YOU, regia Ken Loach AP 12, UK

Premii: In competitie la Cannes 2019, nominalizat la premiul BAFTA pentru film britanic remarcabil.

Sinopsis: Ricky, Abby si cei doi copii ai lor locuiesc la Newcastle. Sunt o familie puternica si au grija unii de altii, chiar daca se zbat in datorii. Ramas temporar fara loc de munca, Ricky vede o sansa formidabila atunci cand se iveste ocazia sa fie curier si sofer pe propria sa masina. Abby, sotia sa, ingrijitoare la domiciliu, il ajuta sa-si implineasca visul vanzandu-si propria masina, astfel incat Ricky sa isi cumpere o autoutilitara si sa devina sofer independent.

Sambata, 18 iulie, 21:30: DUMNEZEU EXISTA SI NUMELE LUI E PETRUNIJA, regia Teona Strugar Mitevska, AP 12, Macedonia, Belgia

Premii: Premiul Juriului Ecumenic si Premiul breslei la Berlinale 2019.

Sinopsis:  In Macedonia, de Boboteaza, preotul arunca o cruce de lemn in rau si barbatii se intrec sa o gaseasca. Bunastarea si prosperitatea sunt garantate celui care o recupereaza. Petrunija, o fata simpla dintr-un oras mic de provincie se scufunda in apa si reuseste sa apuce crucea inaintea tuturor celorlalti. Concurentii ei devin furiosi, iar implicarea unei femei in ritualul dedicat barbatilor starneste o mare controversa in comunitate. Insa Petrunija nu renunta. A castigat crucea si nu va renunta la ea.

Duminica, 19 iulie, 21:30: DURERE SI GLORIE, regia Pedro Almodovar, N 15, Spania

Premii: Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain si cel mai bun actor intr-un rol principal (Antonio Banderas), castigator al Palme d’Or la Cannes pentru Cel mai bun actor si Premiul UCMF pentru cea mai buna coloana sonora, nominalizat la BAFTA pentru Cel mai bun film in alta limba decat engleza.  

Sinopsis: Durere si glorie vorbeste despre o serie de reintalniri ale regizorului Salvador Mallo, a carui sanatate e tot mai subreda. Unele reintalniri au loc in realitate, altele doar in amintire: copilaria petrecuta in anii ’60, trezirea dorintei sexuale, prima iubire adulta in Madrid, chinul despartirii cand sentimentele erau mai mult decat intense, cu scrisul drept unica terapie pentru a uita ceea ce era de neuitat.

Programul complet al Caravanei, informatii despre filme si regulamentul, pe www.cinemainaerliber.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea