Evenimente

# spatiul ibero-american #pelicula #festival de film #festival

Azi incepe Película #6 - o vacanta all inclusive in spatiul ibero-american

Astazi incepe cea de-a 6-a editie a Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, care va avea loc intre 8 si 12 septembrie, in Bucuresti, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes si la Verde Stop Arena. Biletele sunt disponibile pe Eventbook .

 

Película va prezenta atat filme din America Latina (Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic, Chile, Paraguay, Peru, Columbia, Cuba si Uruguay), alaturi de titluri din Spania si Portugalia, dar si activitati pentru spectatorii de toate varstele din cadrul festivalului. Acestea din urma se vor regasi la Película Fiesta, un eveniment-experienta in premiera in cadrul festivalului, ce va avea loc pe 11 si 12 septembrie, intre orele 17:00 – 22:30, la Verde Stop Arena (sos. Barbu Vacarescu nr. 162 – 164).

“Película Fiesta este acea experienta ALL INCLUSIVE, in care spectatorii vor putea vedea demonstratii de dans si muzica, vor putea asculta povesti din America Latina cu Marius Chivu si Diana Pavlenco, iar pentru cei mai mici am pregatit ateliere simpatice cu influente din zona Americii Latine. Tot la Verde Stop Arena, cei prezenti vor putea vedea o expozitie de postere stradale din Madrid si Barcelona, oferita de Ambasada Spaniei.” - Ileana Cecanu, director artistic al Película.

In cadrul festivalului, publicul va putea viziona 25 de filme in cele 4 sectiuni ale Película, iar acestea insumeaza atat titluri recente, cat si productii apreciate din anii trecuti, precum si filme cu subiecte reprezentative pentru cultura latino-americana, iar toate vor fi prezentate in limba originala, cu subtitrare in limba romana.

Pe langa COMPI, sectiunea competitionala, cu 5 productii premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic si Portugalia, ce vor fi jurizate de regizorul si selectionerul Cristian Monetti, regizoarea si scenarista Ana Rodriguez Rosell, actrita Ioana Flora, regizoarea Ruxandra Ghitescu si criticul de film Catalin Olaru, NINIPELI, sectiunea dedicata celor mai mici spectatori ai Película, RETRO PELICULA, ce prezinta 4 productii apreciate din anii trecuti, festivalul aduce in premiera DOS CAMINOS, o sectiune ce contine cate doua filme care au in comun regizorul sau tematica.

„Trei recomandari de filme din cadrul acestei editii care mi se par de neratat - Buena Vista Social Club, la Cinema Elvire Popesco, in deschiderea festivalului si pe 12 septembrie, in aer liber, la Verde Stop Arena, Contracorriente, la Institutul Cervantes, pe 9 septembrie, de la ora 21:00 si neaparat Somos Mari Pepa, la Retro Película, in curtea Institutului Francez. Asta doar daca mai gasiti timp dupa ce ati vazut toate cele 5 filme din competitie (COMPI)”, mai spune Ileana Cecanu.

Cu un program bogat in productii de debut, dar si filme cu succes la public si premiate la festivaluri internationale prestigioase (Oscar, BAFTA, European Film Awards, Cannes, Berlin, San Sebastián si Venetia), Película isi propune sa fie pret de cinci zile destinatia ideala de calatorii si vacante din luna septembrie pentru toti cei care viseaza la America Latina si Peninsula Iberica si vor sa experimenteze spiritul latin prin film, muzica, dans si povesti.

Productia care deschide cea de-a 6-a editie a Película este documentarul nominalizat la Oscar, BUENA VISTA SOCIAL CLUB (r. Wim Wenders, 1999), ce ii urmareste pe renumitul chitarist Ry Cooder si pe fiul sau, Joachim, in timpul calatoriei lor in Cuba, de-a lungul careia se reunesc cei mai buni muzicieni ai tarii pentru a inregistra un album. Festivalul va fi inchis de un film de referinta care are in centru tangoul: THE TANGO LESSON (r. Sally Potter, 1997), nominalizat la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun film strain, un film in premiera la Película, ce aduce in prim-plan o femeie ce descopera acest dans care atinge o lume intreaga.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.peliculafiesta.ro si pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achizitionate de pe eventbook.ro. Película va avea anul acesta in premiera si o editie in Cluj, al carei program contine 12 proiectii de filme si scurte demonstratii de dans si muzica, pentru care biletele sunt deja disponibile pe www.cinemavictoria.ro. Festivalul pune la dispozitie si o selectie de productii ce vor fi disponibile exclusiv online, pentru care biletele pot fi achizitionate doar de pe platforma Cinesquare, intre 13 si 19 septembrie.

¡Hasta pronto!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea