Evenimente

# Asia Fest Turcia #Asia Fest

Asia Fest: Muzica, gastronomie, cultura traditionala si contemporana la editia dedicata Turciei

Cea de-a VI-a editie a Festivalului Culturilor Asiatice - Asia Fest, ce are loc in perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3) are ca invitat special Turcia si aduce publicului bucurestean 3 zile de spectacole cu muzica si dansuri specifice, bucatarie traditionala asiatica, ateliere, expozitii si multe surprize de care vizitatorii se vor bucura cu siguranta. Intrarea este 10 lei, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

Evenimentul isi propune pe durata celor trei zile o calatorie pana in cele mai indepartate colturi ale marelui continent astfel incat iubitorii de cultura, atat traditionala, cat si contemporana, sa poata experimenta indepartata Asie. De la condimente indiene la cosmetice, carti, decoratiuni si kimonouri din Japonia, cafea turceasca, kimchi coreean si anime-uri, toate vor fi putea fi gasite la standurile din expozitia de servicii si produse.

Pe scena Asia Fest 2018 vor rasuna ritmuri de pe Bosfor cu Deniz CEM (Turcia) dar si acorduri jazz de la Aylin & The Lucky Charms iar, pe langa concerte spectatorii vor avea parte si de mult-asteptatele concursuri de Cosplay, Kendama si K-Pop, dar si de o spectaculoasa prezentare a costumelor traditionale asiatice. Peste 50 de costume traditionale din Japonia, Turcia, Coreea de Sud, India, Indonezia vor defila sambata, 17 noiembrie, pe scena Asia Fest.

In cosmopolita zona de food se vor intalni preparate traditionale dar si experimente gastronomice exclusiviste, iar vizitatorii vor putea gusta la propriu India, Turcia, Siria, Libanul, Thailanda, China, Japonia si, in premiera la aceasta editie, Indonezia si vor putea descoperi gastronomia asiatica dincolo de sushi, pachetelele de primavara si puiul shanghai, intr-o explozie de savori si arome.

Iubitorii de preparate japoneze vor avea ocazia sa incerce, alaturi de bauturile traditionale sake, si lichiorurile Choya realizate din fructe de Ume sau berea Asahi, iar Centrul Cultural Turc Yunus Emre va sustine demonstraţii de preparare ale legendarelor ceaiuri şi cafele turcesti.

Asia Fest este un dialog multicultural care celebreaza cultura Asiei, aducand in Bucuresti, deseori in premiera, atat traditiile cat si contemporanul din locuri pline de mister si inspiratie.

Programul in curand pe www.asiafest.eu si pe pagina de Facebook Asia Fest.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea