Evenimente

#balet pe gheata #spargatorul de nuci #balet

Afla cand si unde va avea loc baletul pe gheata "Spargatorul de nuci"

St. Petersburg State Ballet On Ice (Ansamblul de Balet pe Gheata din St. Petersburg) trimite cu ocazia spectacolului de pe 6 decembrie, de la Sala Palatului din Bucuresti, un mesaj tuturor romanilor, iubitori de fantasy si muzica semnata de Piotr Ilici Ceaikovski: “Suntem fericiti ca propriul nostru oras, leaganul lui Piotr llici Ceaikovski, ne aduce in Romania pentru a 175-a aniversare a acestui mare compozitor. In acelasi timp, suntem pe deplin constienti de responsabilitatea pe care aceasta mostenire o reprezinta, o luam foarte in serios si, desigur, vom oferi o performanta de top, pe care ne dorim ca spectatorii romani cu greu sa o dea uitarii’’.

Va reamintim faptul ca Spargatorul de Nuci – Balet pe Gheata - spectacol unic in lume - a avut in echipa sa, in decursul timpului, nume mari ale patinajului mondial, precum campionul olimpic Evgeni Plushenko sau campioana europeana Olga Ivanovna, care, astazi, sub aceeasi bagheta coreografica a lui Konstantin Rassadin, continua traditia unui stil de dans viguros si expresiv impus la Marinski Theatre de Rudolf Nureyev, Mikhail Barishnikov sau Natalia Dudinskaya.

Portile Salii Palatului pentru spectacolul din 6 decembrie se vor deschide pentru public la ora 19.00! Astfel, scena Salii Palatului se va transforma din nou in patinoar si 80 de artisti (care vor schimba 800 de costume) vor pluti in simetrii si volute de o plasticitate neintrecuta decat de gratie, aducand celor mari si mici cel mai frumos cadou: feeria “Spargatorului de nuci”. Va asteptam la o seara de vis!

In decursul timpului, corpul de balet a fost completat si de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, perechea Ludmila Beloussova si Oleg Protopopov – ce au in palmares titluri europene, mondiale si olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial si european sau Ludmila Smirnova – laureata la numeroase campionate olimpice, mondiale si europene. Acestia sunt doar cativa dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat stralucire spectacolelor Baletului pe Gheata din Sankt Petersburg. In prezent, nu mai putin de 20 de balerini din cadrul ansamblului detin titlul de Maestru Al Sporturilor in Rusia pentru victoriile reputate in competitii nationale si internationale de patinaj artistic.

Infiintat in 1967, combinand pentru prima data in lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revolutionat lumea spectacolelor. Un astfel de eveniment veti putea vedea si trai live chiar in Bucuresti, in ziua de Mos Niculae.

Incepand din anul 1995, Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg aduce in fata publicului din lumea intreaga fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheată. „Frumoasa din padurea adormita”, „Lacul lebedelor” si „Spargatorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum si „Cenusareasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg a sustinut peste 7.000 de reprezentatii.

Biletele pentru Spargatorul de Nuci se gasesc online pe eventim.ro si pe salapalatului.ro.

Preturile sunt urmatoarele:

  • VIP – 500 RON
  • Categoria I - De la 350,00 RON
  • Categoria II - De la 300,00 RON
  • Categoria III - De la 250,00 RON
  • Categoria IV - De la 200,00 RON

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea