Evenimente

#Targul de Mosi de la Gradina cu Artisti #Targul de Mosi

Ziua ne relaxam la Targul de Mosi, noaptea colindam Noaptea Muzeelor!

Cand se lasa 19-20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock reinvie o traditie veche de sute de ani, un targ al Mosilor la care este invitata toata suflarea orasului.

Desi si-a pastrat denumirea de pe vremea lui Matei Basarab, Targul de Mosi de la Gradina cu Artisti asaza cu grija traditia in contemporan: targovetii care pe vremuri isi strigau in gura mare marfa la sosea, acum stau la povesti cu tine, in mare tihna, despre produsele si serviciile lor. Si unde mai pui ca au o si mai imbelsugata tabla de materii: Ghicit trecut, prezent si viitor in cartile de tarot. Prajituri delicioase. Margele. Hainute vesele. Pictura cu henna. Tricouri pictate. Codite impletite cu ata colorata. Accesorii vintage. salvari mari si mici. Sapun de levantica. Jucarii lucrate de mana. Pictura pe lut. Jurnale. Decoratiuni. Flori. Creme de corp naturale. Cercei.

Pentru ca toti cei mici sa plece acasa cu ceva nou invatat, la Targul de Mosi de la Gradina cu Artisti au loc ateliere de pictura pe ceramica cu Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, de olarit cu Marius Stanciu Ceramic, de lampioane cu Sarang Hangug, de DiamondDotz cu Buticul Lizzucai si de colorat si de povestit despre trenuri si gari de odinioara cu Andrei Berinde.

Doamnele isi pot impleti codite cu ata colorata, isi pot tatua cu henna de peste mari si tari alaturi de Eliza, iar Zoe le va explica trecutul si prezentul si intrevede viitorul in cartile de tarot. De la Mara vor invata secretele imprimeriei textile, Mirela va face coronite din cele mai frumoase flori de sezon, Arta Sarmei - cum dam viata cerceilor si bratarilor cu propriile maini, iar Fly Boards ne va invata cum sa fim mai echilibrati.

In fiecare zi de la 16:00, va fi muzica de vacanta pe terasa cu Ezirk, sambata, dupa caderea serii, Old Spirits Reunion vor (in)canta cu melodii de demult, iar duminica de la 13:00 suntem invitam sa dansam swing ca pe vremuri cu Bucharest Swing Dance Society.

Organizatorii Targului de Mosi vor avea grija de copiii care nu le pot fi alaturi, asa ca strangrechizite, jucarii si carti pentru copii pentru cele patru gradinite si biblioteca comunala din com. Rociu, Arges, asa ca sunteti asteptati sa daruiti din inima pentru cei mici care nu au chiar asa de multe. Totodata, Asociatia Frunza de Stejar isi doreste sa faca parcul din Plopeni, Prahova, mai prietenos pentru micuti si aduce la targ jucarii si decoratiuni cu balerine si tot in cadrul evenimentului puteti dona pentru terapia lui Darius, un copil de 7 ani diagnosticat cu autism atipic. 

Gradina cu Artisti este primul eveniment la care se vor vinde caramizi din noul teatru G53, primul teatru construit impreuna cu iubitorii de arta, care isi pot cumpara propria bucata din viitorul spatiu. Detalii pe www.grivita53.ro.

Lume, lume, toate bune! Acestea si inca pe atat va asteapta sambata si duminica (19 si 20 mai, intre orele 10.00 – 21.00) in gradina de la Merlock, unde organziatorii planuiesc readuca zarva si forfota targului de Mosi de pe vremuri, cand gustam primele cirese iar parintii nostri vanau linguri de lemn si strachinute noi, cand spectacolele ieseau in strada iar targurile erau prilej de mare sarbatoare, chiar in mijlocul orasului. si, cum Targul de Mosi face parte din programul de Noaptea Muzeelor, haideti sa va relaxati ziua ca sa puteti colinda toata noaptea!

Intrarea la toate evenimentele Gradinii cu Artisti este libera.

Programul complet al Targului de Mosi il gasiti pe pagina de Facebook Gradina cu Artisti (https://www.facebook.com/GradinaCuArtisti/) si pe site-ul //gradinacuartisti.ro/. Urmatoarele editii speciale, pline de soare, creativitate si relaxare ale Gradinii cu Artisti de vor desfasura intr-una dintre cele mai mari si mai frumoase gradini ascunse ale Bucurestiului, Gradina Merlock (Str. C.A. Rosetti nr. 37): Sanzienele (23 – 24 iunie), Gradina cu calatorii (21 – 22 iulie), Gradina Mariei (8 – 9 septembrie).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea