Evenimente

#Chris-Simion Mercurian #Grivita 53 #primul teatru privat din Romania #teatru

Vrei sa ai caramida sau fereastra cu numele tau la primul teatru privat construit in Romania?

Visul regizoarei si scriitoarei Chris-Simion Mercurian de a construi un teatru privat independent in Romania este aproape sa se indeplineasca! Visul regizoarei poate fi, de fapt, al nostru, al tuturor! Fiecare dintre noi are posibilitatea, dupa ce Chris-Simion Mercurian a cumparat terenul, sa avem propria caramida, scaun sau fereastra pentru proiectul Grivita 53.

“Grivita 53 se doreste a fi mai mult decat un spatiu cultural, se cere a fi un spirit al unei generatii, un teatru modern, fresh, cu o gandire estetica noua, inedita”, spune Chris Simion-Mercurian.

Regizoarea a trebuit sa astepte 17 ani, pentru ca a vrut ca visul sa i se indeplineasca fara compromisuri, pe cont propriu, insa anul trecut a facut primul pas. A vandut casa bunicii si, cu banii obtinuti, a cumparat un teren pe Calea Givitei, nr. 53, pentru a construi de la zero un teatru unde vor fi prezentate spectacole montate doar dupa romane din literatura universala si contemporana.

"Ne-am dat 3 ani sa construim acest teatru. De 71 de ani, mai precis din 1946 de cand Liviu Ciulei a dus la bun sfarsit demersul sau...nu s-a reprodus nimic in acest sens. Acum e randul nostru", explica Chris Simion-Mercurian.

Constructia este estimata la 1.000.000 Euro. Poate parea o suma mare, dar daca analiza cifrele, vedem ca este nevoie de 1 milion de oameni care sa doneze 1 euro, sau 100.000 de oameni cu cate o donatie de 10 euro, ori 10.000 de iubitori de teatru care sa doneze 100 de euro, sau 1.000 cu donatii de 1.000 de euro si exemplele pot continua.

O varianta de a strange acesti bani sunt achizitia caramazilor, bucatilor de caramada, scaunelor sau ferestrelor. O caramida pentru G53 costa 53euro (235 lei). Alte modalitati sunt mentionate pe site-ul campanieiwww.grivita53.ro.

 

Sursa foto: .iflscience.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea