Evenimente

# locuri din bucuresti # trattoria buongiorno #casa lido

Una dintre cele mai frumoase case din București, o istorie de peste 100 de ani

 

Casa Lido a fost construita de doctorul Constantin Angelescu la inceputul secolului  XX. Un adevarat palat in inima Bucurestiului, acesta a fost restaurat dupa planurile initiale si reflecta o parte din farmecul Capitalei, asa cum era ea acum mai bine de 100 de ani. 

Cu o istorie impresionanta, intr-o zona centrala, dar ferita de zgomotul si agitatia Bulevardului Magheru, Casa Lido a fost motiv de controversa trecand printr-un proces de retrocedare care s-a intins pe doua decenii. De-a lungul ultimilor ani, a devenit un punct de atractie pentru turisti si bucuresteni deopotriva, fiind unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din Capitala. Azi, Casa Lido gazduieste Trattoria Buongiorno si se mandreste in continuare cu o arhitectura sofisticata, specifica inceputului de secol XX.

Din 2014, cand a fost redeschis de catre grupul City Grill, restaurantul a devenit un loc vanat pentru evenimente cu stil, care cauta sa te readuca in inima Bucurestiului de la inceputul secolului trecut. Cu o capacitate maxima de 200 persoane, dispusa pe doua etaje, cu sali largi si saloane cu aer romantic ce pastreaza extravaganta initiala a Casei Lido, un mix intre aerul elegant al cladirii istorice si stilul prietenos si nepretentios al restaurantelor cu specific italian, a devenit un spatiu preferat.

Meniul pentru evenimentele gazduite aici este dezvoltat alaturi de Chef Ciprian Nicolescu, un adevarat artist al artei culinare, celebru nu doar in Romania, ci si peste hotare. Acesta ofera invitatilor o experienta multisenzoriala, care este completata de preparate savuroase si de plating-ul cu estetica sofisticata. Nota extravaganta a mobilierului si amenajarea spatiului, sunt alte ingrediente ale experientei oferite de Casa Lido. 

Versatilitatea gastronomiei italiene permite adaptarea meniului la orice concept de eveniment, iar amplasarea in centrul orasului, in imediata apropiere a Ateneului Roman, faciliteaza accesul tuturor invitatilor.  

Merita sa faceti o vizita acestei Trattorii fie doar si pentru a va bucura de gradina imensa din inima orasului, dar si de detaliile arhitecturale deosebite. 

Voi ce locuri din Bucuresti iubiti?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea