Evenimente

#recital Blue Noise #trupa a cappella #Blue Noise #jazz

Trupa a cappella finalista la Eurovision 2015, recital la Sala Radio

Incercati un scurt exercitiu de imaginatie: alegeti una dintre melodiile preferate. Scoateti apoi, unul cate unul, instrumentele muzicale sau orice efect special si pastrati doar vocea umana. Si nu una singura, ci sase voci cu un timbru deosebit, minunat armonizate, care interpreteaza melodii de jazz sau slagare pop-rock din repertoriul international, fara nici un acompaniament muzical, redand doar vocal sonoritatea instrumentelor.

La o astfel de experienta sonora inedita va invita vineri, 2 octombrie (19.00), la Sala Radio, Blue Noise, formatie ai carei membri insumeaza cea mai relevanta experienta in muzica a capella din Romania. Blue Noise este trupa a capella pe care ati apreciat-o in martie 2015 cu piesa "Love Won't Run Away" in finala nationala Eurovision. Momentul a reprezentat o premiera muzicala in Romania: a fost prima oara cand o astfel de compozitie a cappella a intrat in finala nationala a prestigiosului concurs.

Ceea ce ii defineste asadar pe cei de la Blue Noise - care se autointituleaza generic „laboratorul de voci” - este sonoritatea deosebita: melodiile lor sunt exclusiv vocale, interpretate fara nici un acompaniament orchestral. Cei sase membri ai trupei - Veronica Prodan, Elena Morosanu, Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore, Bogdan Tudor, Denis Bolborea - vor avea de aceasta data un invitat special pe scena Salii Radio, in cadrul unui eveniment exceptional in care vocile Blue Noise se vor lasa completate de sunete de violoncel. Este vorba despre violoncelistul Razvan Suma, solist concertist al institutiei, care pe langa prezenta sa constanta in zona muzicii clasice si cunoscutele sale turnee nationale derulate sub genericul "Va place… ?" (Va place Bach ?, Va place Brahms ?, Va place tango ?) a participat si la proiecte mai putin conventionale, adresate unui public tanar, deschis la inovatie.

Premianti ai multor concursuri muzicale instrumentale, vocale, de jazz si cu foarte multe colaborari cu artisti cunoscuti din tara, dar si din strainatate, membrii trupei Blue Noise va propun la Sala Radio un recital cu piese din repertoriul international (cateva dintre ele interpretate chiar in aranjamentul propriu). Veti asculta Chanson D`Amour (The Ra- Da- Da- Da- Da Song), When You Wish upon a Star, Seaside Rendezvous, Under Pressure, Prime Time Blues, Pass me the Jazz, Le Grand Tango, La Vie en Rose sau Love Won`t Run Away.

In trupa Blue Noise, Veronica Prodan este soprana, Elena Morosanu – mezzosoprana, Ana-Cristina Leonte – alto, Mihail Grigore – tenor, Bogdan Tudor – bas, percutii, Denis Bolborea – beatbox, looping and live fx. Ana–Cristina este cunoscuta din trupa Javra si cvintetul de jazz care ii poarta numele.

Elena Morosanu s-a facut remarcata cu proiectele personale sub numele Helen si este songwriter pentru Hahaha Production. Mihail Grigore este violoncelist masterand la Academia de Muzica din Bucuresti. Denis Bolborea e cunoscut in primul rand drept coregraf din zona contemporana. Tanar si foarte activ, cu reale aptitudini muzicale, a participat la emisiuni tv muzicale. Fost component al Corului Madrigal, Bogdan Tudor a fost si membru al trupei The 50’s, care canta alaturi de Stefan Banica. Veronica Prodan este cea mai tanara membra Blue Noise, studiaza pedagogia la Universitatea de Muzica din Bucuresti si canta inca din copilarie

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea