Evenimente

#Targ de Mosi #Targul de Mosi la Gradina cu Artisti

Targul de Mosi la Gradina cu Artisti, locul unde traditia se imbina cu lumea moderna. Activitati pentru toata familia, in aer liber

Cand se lasa 20-21 mai peste Bucuresti, in Parcul Gradina Icoanei reinvie o traditie veche de sute de ani, un targ al Mosilor la care este invitata toata suflarea orasului. Desi am pastrat denumirea de pe vremea lui Matei Basarab, Targul de Mosi de la Gradina cu Artisti asaza cu grija traditia in contemporan: targovetii care pe vremuri isi strigau in gura mare marfa la sosea, acum stau la povesti cu tine, in mare tihna, despre produsele si serviciile lor.

Targul de Mosi te asteapta o tabla imbelsugata de materii: Ghicit trecut, prezent si viitor in cartile de tarot. Baclavale insiropate. Margele. Dulceturi. Hainute vesele. Pictura cu henna. Codite impletite cu ata colorata. Turta dulce. Farfurii pictate. Bijuterii steampunk. Catei si pisici de cunoscut, iubit si luat acasa. Cafea aromata. Accesorii vintage. Sapun de levantica. Baghete delicioase. Jucarii lucrate de mana. Pictura pe lut. Decoratiuni. Ibrice de arama. Flori. Brose retro. Creme de corp naturale. Cercei. Cea mai buna inghetata din oras.

De la targ un puteau lipsi atelierele, pentru ca dragalasul Goe sa nu traga “semnalul de alarma” dupa doar 10 minute de plimbare in parc, sa sada cuminte dar sa si invete ceva frumos: ateliere de pictura pe ceramica cu Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, de desen cu Asociatia Istoria Artei, de decorat cu tehnica servetelului cu Dori’s Creations, de pictat lampioane si realizat personaje din linguri cu Sarang Hangug, de DiamondDotz cu Buticul Lizzucai si de impletituri cu Mynodart. De asemenea, cei mici sunt asteptati si in zona de mindgames cu sah si Go.

Domnitele vor fi rasfatate cu impletituri de codite cu ata colorata alaturi de Pirate Art, tatuaje cu henna de peste mari si tari alaturi de Henna Journey iar Roxana Tomescu va explica trecutul si prezentul si intrevede viitorul in cartile de tarot. Diminetile, de la 11:00 la 12:30, te poti conecta cu natura, desculte in iarba, la clasa de yoga caritabila sustinuta de Bianca, iar donatiile sugerate merg integral la Asociatia Ana si Copiii.

In fiecare seara de la 18:00, Fundatia PARADA vine la Targul de Mosi cu numere de jonglerie, cu scamatori pusi pe nazbatii, acrobati urcati pe picioroange si clovni jucausi iar pentru distractia dumneavoastra, duminica de la 15:00 la 16:00 va aducem demo de dans swing cu Bucuresti Swing Dance Society si de la 17:00 la 19:00 concurs de Cards against Humanity cu Creative Board Gaming, plin de hlizeala si improvizatii.

La Targul de Mosi, organizatorii au grija si de copiii care au nevoie de rechizite, jucarii si carti. Veti putea dona pentru copiii pentru cele patru gradinite si biblioteca comunala din com. Rociu, Arges. Totodata, Asociatia Ana si Copiii vor fi prezenti cu o expozitie de obiecte realizate de copii la Atelierul de Creatie din cadrul Centrului de zi, ajutati de voluntari si sub atenta indrumare a doi artisti plastici. Vizitatorii expozitiei pot alege unul sau mai multe obiecte in schimbul unei donatii minime sugerate, iar banii stransi speram sa ii trimita pe copii in tabara vara asta. De asemenea, la standul My Zorzon puteti afla despre campaniile de awareness derulate de Fundatia Renasterea, pentru promovarea sanatatii femeii.

De asemenea, la targ, Dog Rescue Romania, Kola Kariola si Adapostul care salveaza suflete vin cu catei si pisici de cunoscut, iubit si adoptat iar Fundatia Visul Luanei si Wilderness Research and Conservation ne vor invata ce trebuie sa facem cand gasim animale cu care nu sunt obisnuiti.

Acestea si inca pe atat va asteapta sambata si duminica (20 si 21 mai, intre orele 10.00 – 21.00) in Parcul Gradina Icoanei. Organizatorii promit sa readuca zarva si forfota targului de Mosi de pe vremuri, cand gustam primele cirese iar parintii nostri vanau linguri de lemn si strachinute noi, cand spectacolele ieseau in strada iar targurile erau prilej de mare sarbatoare, chiar in mijlocul orasului!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea