Evenimente

#Centenarul Marii Uniri #Regal de Balet #balet

Spectacol Regal de Balet pentru sarbatorirea Centenarului Marii Uniri

Spectacolul de balet dedicat Centenarului Marii Uniri reuneste balerini romani si straini din intreaga lume. Anul Centenarului Romaniei este ocazia perfecta pentru a sarbatori 100 de ani de unitate nationala intr-o seara de diversitate artistica internationala!

Pornind de la aceasta idee, Asociatia Nevoia de Educatie, alaturi de balerina Alice Minoiu, va invita pe 3 Septembrie 2018, la Gala Regal de Balet la TNB dedicata celebrarii Centenarului Marii Uniri de la 1918, in care balerini straini si romani, care profeseaza in intreaga lume, se vor reuni in Sala Mare a Teatrul National din Bucuresti.

Gala "Regal de Balet la TNB" este un spectacol al excelentei coregrafice! Bucuria implinirii a o suta de ani de la Marea Unire va fi redata prin fiecare pirueta a balerinilor renumiti precum: Iana Salenko si Dinu Tamazlacaru - Berlin State Ballet, Marina Minoiu si Emerson Moose - The Royal Danish Ballet, Robert Enache, Andra Ionete si Razvan Cacoveanu - Opera Nationala Bucuresti. Acestor balerini li se vor alatura Tudor Moldoveanu si Alexandra Pera - Czech National Ballet, Mihail Sosnovschi, Alaia Rogers si Marian Furnica - Vienna State Ballet, Alban Lendorf - American Ballet Theatre, Calvin Richardson - The Royal Ballet, Akane Ichii - Estonian National Ballet, Maya Negishi - Teatrul de Balet din Sibiu, Amyra Badro - Teatro Principal de Zaragoza, Ana Bodea - artist independent, Cristian Preda - artist independent.

Spectacolul va fi mai mult decat o seara de balet. Este o impletire a artei, a traditiei si a maiestriei desavarsite! Momente indragite ale baletului clasic precum "La Sylphide" cat si lucrari coregrafice de succes "Les Bourgeois" vor fi completate de acordurile marelui compozitor roman George Enescu. Vor fi un liant feeric de legatura intre arta baletului si traditia romaneasca, lucrari spectaculoase incarcate de emotie autentica, energie autohtona si noblete. Jocul coregrafic include, de asemenea, si lucrarile tanarului Ross Freddie Ray, fost balerin al Operei Nationale Bucuresti, absolvent si preminant al Royal Ballet School din Londra, ale lui Radu Poklitaru, Ben Van Cauwenburgh, Andrei Cozlac si Calvin Richardson.

"Avem nevoie de arta pentru a ne imbogati mintea si spiritul! Avem nevoie de o Romanie culturala care sa ne ofere bucurie!", subliniaza Alice Minoiu, initiatorul Proiectului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea