Evenimente

#festival film copii si adolescenti #KINOdiseea 2016 #sia

SIA se aude la festivalul de filme pentru copii si adolescenti KINOdiseea 2016!

Incepand cu 10 noimebrie, timp de 10 zile, peste 110 de filme vor fi proiectate in cinci cinematografe din Bucuresti si patru in tara in cadrul KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru copii din Europa Centrala si de Sud-Est.

KINOdiseea 2016 aduce anul acesta 100 de premiere nationale, 35 de filme de lungmetraj si 80 de scurtmetraje, 25 de workshop-uri specializate, renumitul Bal Mascat, Q&A-uri si seminarii. Toate acestea sub tematica “You can do anything!” in care filmele alese si atelierele ii incurajeaza pe copii si tineri sa fie curajosi si sa-si urmeze dorintele si visele!

Cea de-a opta editie KINOdiseea transmite, prin filmele selectate, un mesaj important pentru copii si tinerii: sa-si urmeze visele, oricat de mari si irealizabile ar parea. “You can do anything” este sloganul acestei editii, inspirat din cantecul Siei compus special pentru documentarul The Eagle Huntress, care va deschide festivalul de anul acesta. Vreau sa le transmitem celor care vor veni la Kinodiseea ca tot ce ceea ce isi doresc este realizabil, daca au curajul si ambitia de a reusi, indiferent de obstacole. Personajele feminine din filmele Selectiei oficiale - tinere fete care vaneaza pe cei mai inalti munti - in pofida a ceea ce societatea si cultura le impugn, care fac parkour intr-o gasca de baieti si conduc karturi, dovedesc pe deplin acest lucru,” a declarat Ligia Kesisian Mitulescu, director artistic KINOdiseea.

The Eagle Huntress – in premiera nationala la Kinodiseea 2016

The Eagle Huntress prezinta povestea unei tinere de 13 ani care traieste impreuna cu familia ei kazaca in partea mongola a muntilor Altai. Ea duce o viata aflata la limita dintre traditie si modernitate. Dorinta ei cea mai mare este de a fi prima fata din istorie care participa la concursul anual de vanatoare al tribului din care face parte.

Sia a scris special pentru acest documentar piesa “Angel by the wings”, care promoveaza puterea dorintelor, daca ai incredere in ele. Documentarul este narat de vedeta Star Wars, Daisy Ridley.

Filmul va rula in premiera nationala la KINOdiseea in data de 10 noiembrie. Biletele la premiera de gala se pot achizitiona online de pe eventbook.ro, iar pretul unui bilet este de 7 lei pentru elevi si 10 lei pentru adulti.

Sesiuni deschise de intrebari

Una dintre traditiile festivalului va continua si in acest an, astfel ca majoritatea proiectiilor se vor finaliza cu sesiuni deschise de intrebari, la care vor raspunde invitati straini, regizori, actori si producatori. Astfel, cei prezenti vor avea oportunitatea de a afla mai multe despre filme, chiar de la cei care le-au realizat.

 Evenimentele si proiectiile de filme vor avea loc intr-un numar record de cinematografe: Cinema PRO, Cinema Eforie, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf al Regizorului Roman si Hollywood Multiplex. Pentru a afla mai multe detalii, accesati site-ul festivalului: //www.kinodiseea.ro/.

La finalul festivalului, juriul KINOdiseea va alege un film dedicat publicului tanar care sa participe la competitia European Film Awards - Young Audience Award.

Fiecare dintre cele 7 competitii de filme de lungmetraj si scurtmetraj de la editia VIII vor fi prezidate de jurii de profesionisti din industria filmului si de jurii de copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea