Evenimente

#bucuresti #concert #Seda Bagcan #concert Seda Bagcan

Seda Bagcan, femeia care a imprumutat vocea ingerilor, canta in noiembrie la Bucuresti

Seda Bagcan, artista turcoaica despre a carei voce se spune ca a fost rupta din rai, a inclus Romania in turneul sau World Peace Tour, turneu ce promoveaza cel mai recent album, “I AM THAT I AM”, alaturi de Macedonia, Bulgaria, Belgia, Japonia, India sau Statele Unite. Vocea ei vindeca, curata, transforma, iar muzica ei este folosita terapeutic, chiar si in salile de nasteri din anumite spitale din Turcia si Germania. Este muzica ingerilor - spun cei care i-au cercetat tehnica, dar si cei care au avut privilegiul sa o asculte in spectacole-eveniment organizate pana acum in intreaga lume.

Turneul va debuta pe 20 septembrie, la Sky Fest, in Africa de Sud, in cadrul unui festival care se desfasoara, in fiecare an, pe o platforma amenajata pe versantii salbatici ai muntilor, la 60 de kilometri de orasul Joburg. Dupa ce isi va intalni publicul din Johannesbourg si Cape Town, Seda Bagcan revine in Europa, pentru o serie de concerte atat in vestul, cat si in estul continentului.

Spectacolul din Romania va avea loc pe data de 15 noiembrie 2014, de la ora 19.00, la Auditorium Pallady Hall din Bucuresti. Cantareata va fi acompaniata la pian de faimosul artist turc Dr. Omer Onder, absolvent al Conservatorului de Stat din Turcia, dar si al Facultatii de Medicina, domeniu in care s-a specializat si in cadrul unei rezidente la Viena. Omer Onder este o stea a televiziunii turce, cu peste 15 premii nationale si internationale castigate pentru excelenta in media. Alaturi de acesta, la nai va canta artistul turc Bilgin Canaz. Sunetul, care trebuie sa fie la o calitate de excelenta pentru acest gen de spectacol, va fi asigurat de tehnicieni turci care si-au testat maiestria atat in spectacole si festivaluri internationale, cat si in ritualuri traditionale, cu misteriosii dervisi sau alti initiati sufi contemporani. 

Biletele se gasesc prin reteaua de vanzare: www.bilet.ro

Seda Bagcan, al doilea concert in Romania

Seda Bagcan a cantat pentru prima oara in Romania in septembrie 2013, in deschiderea conferintei pe care autorul american Gregg Braden a sustinut-o la Bucuresti. Cercetator si speaker cu faima internationala, Gregg Braden este, la randul sau, pionier intr-un domeniu ce uneste stiinta cu spiritualitatea. De peste douazeci de ani, Gregg cerceteaza sate aflate pe culmi de munte, manastiri indepartate si texte uitate, pentru a le descoperi secretele eterne, care ar putea demonstra ca avem noi insine puterea de a preveni bolile si imbatranirea. La randul ei cercetator pasionat al culturilor si al traditiilor, Seda Bagcan a uimit, cu o prima demonstratie de virtuozitate, publicul strans anul trecut la aceasta conferinta, sugerand ca putem schimba realitatea insasi si ca puterea credintei reprezinta limbajul cuantic al schimbarii.

Ceruta de faimosul Kitaro. Faimosul compozitor si pianist japonez Kitaro, recunoscut ca pionier in muzica New Age, castigator al premiilor Grammy si Golden Globe, a solicitat recent o colaborare cu Seda Bagcan, parteneriat ai carui termeni sunt inca in negociere. Kitaro a castigat prestigiosul Golden Globe din colaborarea cu Oliver Stone pentru “Heaven & Earth”, un film cu Tommy Lee Jones, lansat in 1993. Artistul japonez are nu mai putin de 15 nominalizari la premiile Grammy, dar a castigat trofeul in anul 2000, cu albumul “Thinking Of You”, care a urcat, de altfel, pe locul 23 in Top Billboard New Age. Muzica lui Kitaro este recunoscuta pentru mesajele de pace si spiritualitate, iar de la tragedia 9/11 a lansat o serie de albume avand aceasta tema. in continuarea acestor proiecte, Kitaro va colabora cu Seda Bagcan, iar un prim pas in acest sens a fost facut in momentul in care artista din Turcia a semnat un contract cu Casa de discuri care-l reprezinta pe Kitaro international, Domo Records.

Seda Bagcan canta pe frecventa fericirii

La varsta de sase ani sustinea primul concert de prestigiu, acompaniata de Orchestra Radiodifuziunii din Ankara, este invitat special la conferintele TEDx din Istanbul si a reprezentat Turcia la editia din 1990 a concursului Eurovision. intre timp, talentul ei a capatat dimensiuni adanci si un sens profund. "Vocea ei vine din rai", spun cei care i-au ascultat vreodata prelegerile si concertele, atat cunoscatorii care-i pot aprecia critic incredibile calitati vocale si performantele tehnice, cat si publicul, fascinat de aceasta artista din noua generatie de cantareti de mantre.

Se spune ca exista o frecventa anume pentru fiecare element din Univers, una anume pentru tristete si alta pentru fericire, una pentru veselie si alta pentru regrete. in dialog cu fiecare dintre acestea, mantra este glasul sacru, un sunet, o silaba sau o serie de cuvinte investite cu putere psihologica si spirituala. in aceasta lume totul vibreaza, pana la nivel subatomic, iar mantrele pot interfera cu aceste vibratii, pentru a influenta constiinta. Seda Bagcan canta, avand credinta intr-o trinitate: muzica, stiinta, vindecare.

A studiat ingineria electrica si electronica, iar sanatatea umana a fost intotdeauna una dintre principalele ei teme de cercetare. A fondat o companie de distributie de aparatura biomedicala pentru diagnoza (specializata electronica medicala) cu filiale in Turcia si in Germania, iar in practica, imbina terapiile ultra-performante contemporane cu tehnici stravechi sufi.

Terapia cu sunete ii este la indemana, mai ales ca a compus, inca din copilarie, muzica clasica, pop sau jazz. La cursurile de yoga s-a deprins cu sunetele mantrelor, pe care le-a experimentat initial in propria viata inainte de a primi solicitari din intreaga lume pentru astfel de curatari. Inginerie, muzica si medicina, mixate cu tehnici traditionale si propria experienta de viata, acest dar miraculos a fost recunoscut de toti cei care i-au testat puterea. “Primesc acum nenumarate scrisori de multumire de la oameni care se vindeca prin muzica mea, care isi schimba viata, care reusesc sa atraga pacea si iubirea divina in sufletele lor. Multi s-au vindecat de boli, multi mi-au scris ca fii lor, pana acum agitati, reusesc sa doarma cu usurinta sau sa mance, multi altii povestesc ca au scapat de frici si angoase”, spune Seda Bagcan.

Nepoata cei supranumite Joan Baez a Turciei

Seda Bagcan este la treia generatie intr-o prestigioasa familie de importanti muzicieni. Matusa ei, Selda Bagcan, un super-star folk al anilor 70, supranumita candva Joan Baez a Turciei, s-a consacrat ca o voce contestatara, revolutionara, care a schimbat constiinte si mentalitati. Tatal Sedei, mama, unchii, fratii si chiar si verii ei sunt muzicieni consacrati. Se intelege, deci, ca muzica ii este a doua natura si ca in copilarie cantecele i-au fost cele mai dragi jucarii.

La varsta de sapte ani a inceput sa ia lectii de pian si armonie si, in paralel, a devenit membra a corului de copii al prestigioasei Ankara Music Association. A cantat in diverse spectacole de opera si opereta gazduite de Opera si Baletul din Ankara, dar si cu diferite orchestre de jazz si pop. in perioada studentiei a adunat in palmares si cateva trofee, printre care marile premii ale festivalurilor Kusadasi sau Golden Antenna.

Traditie sufi, yoga, mantre

Dupa ce a absolvit studiile tehnice la METU, Universitatea Tehnica din Orientul Mijlociu, sectia inginerie electrica si electronica, Seda Bagcan si-a inceput activitatea in  inginerie biomedicala in Turcia si Germania, specializandu-se in domeniul productiei de aparatura de diagnoza.

Intr-o perioada in care cauta remediul pentru o boala grava de care suferea o ruda apropiata, Seda s-a initiat in medicina complementara. A inceput cu Reiki si Reconnection si a adevenit profesor in Signature Cell Healing, Acutonics Healing sau Deeksha. Din 1990 practica Hatha Yoga, Ashtanga si Juvamukti Yoga.

Mai tarziu a inceput sa predea Kundalini Yoga si Naam Yoga. De atunci conduce workshopuri si seminarii in Turcia si peste tot in lume, imbinand muzica si stiinta pentru vindecare. Seda Bagcan este specialist in dezvoltare personala, are nenumarati pacienti pe care i-a ajutat sa se insanatoseasca, i-a ajutat sa scape de obiceiuri periculoase si i-a ajutat sa constientizeze cauzele diferitelor tipuri de disfunctii.

A facut parte din echipa faimoasei Snatam Kaur

In timpul cursurilor de yoga, Seda Bagcan a descoperit mantrele. Pentru primul ei album, pus la punct cu multa daruire si iubire, a integrat muzica si sunetele turcesti in mantre. A rezultat o delicata compilatie, numita “Sunrise”. Dupa “Remember”, un album primit cu caldura de fanii Sedei din intreaga lume, a fost lansat, in 2012, cel de-al treilea album, “Sufi Soul Neym”, un material care integreaza in muzica contemporana psihologia profunda a sufismului. Textele pentru aceste albume au fost compuse de artistul turc Emrehan Halici, iar muzica este compusa in intregime de ea. Seda si-a continuat inregistrariele in Turcia chiar si in cei 11 ani in care a trait in Germania. Cel mai recent album, lansat in decembrie 2013, se numeste “I IM THAT AM”.

Seda Bagcan a avut, pana de curand, contract cu Casa de Discuri Spirit Voyage, obtinut in urma colaborarii cu faimoasa artista de origine indiana Snatam Kaur, un artist cu un urias prestigiu in mediile initiate, dar recunoscut si de Billboard, unde una dintre piesele ei a urcat pe locul al noualea in topul New Age. In prezent, discurile sale sunt vandute international prin Domo Records, iar in Romania sunt distribuite de Niche Records.

Dr. Omer Onder, o stea a televiziunii din Turcia

Omer Onder s-a nascut in 1961, la Ankara. A absolvit Conservatorul de Stat din Ankara, sectiunea pian, apoi a absolvit si Facultatea de Medicina. A obtinut o rezidenta la Universitatea din Viena si si-a continuat pregatirea la Spitalul Universitar, unde s-a specializat in terapie fizica si reabilitare. In paralel, in 1993 a debutat in mass-media, cariera stralucita pentru care a primit peste 15 premii nationale si internationale de excelenta, de la "Golden Butterfly", pana la trofeul "Universitatea Comunicatorilor al anului", acordat in Istanbul.

Si-a continuat cariera si in medicina, la cateva dintre Spitalele de top din Ankara, printre care si Spitalul Clinic de Recuperare, unde a activat ca specialist in fizioterapie si kinetoterapie. Apoi a absolvit programul "Simens Management si Investitii", care i-a permis sa ocupe si pozitii de conducere in institutiile medicale din Istanbul.

In cadrul rezidentei de la Viena a studiat si simptome de proiectie sau terapii neuronale, ceea ce avea sa-i serveasca in momentul in care a decis sa se specializeze si in terapii complementare. S-a specializat, printre altele, in terapie Meridian Cheung (CMT), Kinetologie Holistica, dezvoltare personalaa, pulsatii Breath, Brain Gym si Energie Universala. La Chopra Center, practica terapii traditionale, cum ar fi Primordial Sound Meditation.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea