Evenimente

#Trag de Craciun Sibiu #targ de Craciun Bucuresti #targ de craciun

Se deschid targurile de Craciun din Romania! Bradul de 100.000 de euro ramane in depozit!

Sarbatorile vin... cu pasi repezi anul acesta. La Sibiu, bradul de Craciun a ajuns deja in Piata Mare, asa ca sibienii sunt cei care deschid Targul de Craciun, urmati de clujeni, bucuresteni si locuitorii din Brasov.

Bradul care va fi amplasat in Piata Mare din Sibiu anul acesta in cadrul Targului de Craciun a fost recoltat din Paltinis, de pe raza Ocolului Cristian.

„Bradul va fi impodobit cu siruri luminoase, timp de doua zile”, a declarat Iuliana Oprisan, reprezentant al Primariei Sibiu pentru turnulsfatului.ro. Gospodarii din Sibiu au anuntat si ca vor fi primii care vor deschide portile Targului de Craciun, pe 17 noiembrie, de la ora 19:00. Targul va fi deschis pana pe 3 ianuarie 2018.

Tot sibienii vor avea anul acesta parte de „Oraselul Fermecat”, denumirea mini-targului de Craciun, care se va organiza in luna decembrie, in piateta “de la telefoane”, de pe str. Nicolae Balcescu din Sibiu. Oraselul din oras va avea si un brad de Craciun, insa organizatorii s-au gandit sa-l construiasca cu ajutorul sibienilor. Astfel, si-au propus ca fantana arteziana de acolo sa fie impodobita cu sugestii venite din partea sibienilor.  Cine va veni cu cel mai bun proiect pana la 19 noiembrie va primi 1.000 de euro, anunta turnulsfatului.ro.

La Cluj, Targul de Craciun se deschide pe 24 noiembrie, la Bucuresti – pe 1 decembrie, iar la Brasov - de abia pe 6 decembrie.

La Bucuresti se merge pe scump dar bun, ultimii dar nu cei din urma. Astfel, bradul nu a fost contractat nici acum, ”pentru ca mai este timp”, dupa cum au declarat surse din cadrul Primariei Capitalei, pentru click.ro.

Targul de Craciun isi va deschide portile pe 1 decembrie, odata cu aprinderea iluminatului de Sarbatori. Vor fi 100 de casute la care producatori din toata tara vor aduce bucate traditionale si produse hand-made.

Din pacate, exista si o veste proasta! Cel mai scump brad de Craciun din Romania, care a costat 100.000 de euro, risca sa nu mai fie expus de sarbatori, in Targu Jiu, din cauza unor cercetari pornite de ANAF si Curtea de Conturi.

 

Sursa foto: pandurul.ro

Astfel, anul acesta, bradul ar putea ramane in depozit, alaturi de instalatiile de Craciun. Fostul primar al orasului, Florin Carciumaru, impreuna cu alti trei directori de Primarie ar fi produs un prejudiciu de trei milioane de lei, conform pandurul.ro

La momentul actual, Primaria Targu Jiu ar avea o solutie alternativa. Purtatorul de cuvant al Primariei, Anamaria Ianc, a declarat ca in cazul in care bradul artificial nu va putea fi folosit se vor lua masuri pentru montarea unui brad natural.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea