De prin lume adunate

#teatru #spectacol #piesa #dan puric

Romania. Inchis pentru inventar, o noua premiera marca Dan Puric

Duminica, 28 noiembrie, la Sala Rapsodia din capitala are loc o noua premiera a Companiei de Teatru Passe Partout Dan Puric.

Romania. Inchis pentru inventar este o poveste dulce amara despre o lume disparuta sau nu in '89. Spectacolul este o calatorie in timp, o rememorare a trecutului acestui popor.

Cu sprijinul Institutului Cultural Roman spectacolul a fost prezentat la Bruxelles pentru generatia ’89.

"Ne-am imaginat un scenariu suprarealist. Cum ar fi daca la intoarcerea in tara am gasi sub inscriptia Romania, o alta, scrisa de mana, in graba: "Inchis pentru inventar". Romani cu bagaje, copii, turisti, straini, televiziuni, toti privind peste gard in Romania aflata dintr-o data la un moment important.

O dare de seama in fata istoriei sau pur si simplu un pas suspendat in aer, venind dintr-o intrebare legitima: si totusi cine am fost noi in anii aceia. Ce am gandit, ce am visat, cu ce ne hraneam existenta, cum era soarele, aerul, apa, dragostea, rasul, durerea. Erau la fel ca acum sau erau estompate de un sistem inchis si opresiv?

Sau poate erau mai colorate, mai pline de subsatanta intr-o lume in care imaginatia era un loc de refugiu. Acest spectacol nu este o teza sau o lectie de istorie. E doar o insiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentand imagini din viata unor oameni din acea lume", declara actorii din spectacol.

Din distributie fac parte Dragos Huluba, Eduard Adam si Violeta Huluba .

Spectacolul are loc duminica, 28 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Rapsodia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea