Evenimente

# iMapp Bucharest #zilele bucurestiului #pink martini #angela gheorghiu

Pink Martini, la Zilele Bucurestiului! Evenimentele pe care nu le poti rata

Se implinesc 558 de la prima atestare istorica a Capitalei, eveniment care va fi sarbatorit cu mare fast de Primaria Capitalei!

“Ii invit pe bucuresteni dar si pe turistii care in acest sfarsit de saptamana viziteaza Capitala Romaniei, sa participe la o serie de evenimente de exceptie, menite sa marcheze peste 5 secole de existenta a Bucurestiului. Am ales in acest an sa oferim, in deschiderea seriei de evenimente aniversare Zilele Bucurestiului, un concert de tinuta, extraordinar, al Angelei Gheorghiu. Un alt eveniment care deja si-a castigat renumele pe piata internationala de profil este IMapp, ajuns deja la cea de-a patra editie, si la care participa anual, peste 50.000 de spectatori. Tot in cadrul Zilelor Bucurestiului va avea loc un spectacol Pink Martini, se organizeaza expozitii, spectacole de teatru in aer liber si multe alte manifestari speciale. Intrarea la toate aceste evenimente este libera, astfel incat toti bucurestenii sa se poata bucura de zilele orasului lor”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

 Spectacol exceptional Angela Gheorghiu

 Concertul extraordinar sustinut de starul international Angela Gheorghiu este spectacolul care marcheaza deschiderea seriei de evenimente aniversare Zilele Bucureștiului. Organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB, spectacolul-eveniment are loc pe 15 septembrie, de la ora 20:30, in Piata Constitutiei. Angela Gheorghiu concerteaza la București, alaturi de Filarmonica George Enescu și de tenorul Teodor Ilincai, iar dirijorul spectacolului este maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concerteaza inca de la inceputul carierei sale.

 iMapp Bucharest - spectacole de video mapping și concert Pink Martini

 Programul Zilelor Bucureștiului continua in weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de video mapping și concerte rock tot in Piata Constitutiei. Primaria Capitalei, prin creart, organizeaza pentru al patrulea an consecutiv, concursul international de 3D video mapping – iMapp Bucharest, pe 16 septembrie 2017, in Piata Constitutiei.

Inainte de proiectiile pe Casa Poporului, incepand cu ora 17.30, pe scena vor urca DJ-ul român Paul Damixie, trupa Moonlight Breakfast si apoi, incepând cu ora 21:00, inaintea concursului de 3D video mapping, concert Pink Martini.

 Concert maraton Vunk, Holograf, Voltaj, Delia & Band, concurs de fotografie si campanie umanitara anti-bullying

 Concursul international de fotografie și arta vizuala stillMapp Bucharest 2017 face parte din evenimentul iMapp Bucharest și are ca scop promovarea interactiunii dintre cultura locala și comunitatile de artiști români și internationali, adresându-se rezidentilor oricarei tari din Uniunea Europeana. Totodata, Asociatia Parintilor Isteti (API) atrage atentia la iMapp Bucharest asupra riscurilor fenomenului de bullying, printr-o proiectie pe fatada Casei Poporului.

Tot in cadrul evenimentului iMapp Bucharest, cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global iși va prezenta câștigatorii editiei din 2017 printr-o proiectie in premiera pe Casa Poporului.

De asemenea, tot in Piata Constitutiei,  duminica, 17 septembrie, incepand cu ora 18:00, are loc concertul maraton Irina Rimes, The Motans, Vunk, Holograf, Voltaj, Delia & Band

 Concerte si spectacole de teatru la Palatul Mogosoaia

 Primaria Municipiului București și Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Portile Bucureștiului” organizeaza la Palatul Mogosoaia piese de teatru, spectacol de dans pentru copii, concerte de muzica româneasca veche

Astfel, in data de 15 septembrie, actorii teatrului ”Ion Creanga” vor prezenta piesa de teatru ”Goe in tara Minunilor”, iar dansatorii trupei de dans modern ”AS”, din cadrul Palatului National al Copiilor București au pregatit un spectacol special. A doua zi pe scena va concerta Cvartetul Fiore, iar seara va fi completata cu piesa de teatru ”Sicilianul” de Moliere.

Duminica, 17 septembrie, Compania de teatru Zona pune in scena o adaptare a lucrarii ”Rugaciuni pe malul lacului” de Sfântul Nicolae Velimirovici, iar programul se va inchide cu un spectacol sustinut de grupul vocal de muzica veche Anton Pann, condus de Constantin Raileanu.

 Alexandra Nechita expune in Premiera la București

 Primaria Capitalei prin ARCUB organizeaza, in cadrul Zilelor Bucureștiului, Gradina cu sculpturi, prima expozitie de sculptura semnata de celebra artista Alexandra Nechita. Spatiul expozitional poate fi vizitat in perioada 19 septembrie – 19 octombrie, chiar in fata Ateneului Român unde vor fi expuse 8 lucrari de sculptura, impresionante, realizate de artista.

 Kids City in Parcul Cismigiu

 Primaria Municipiului București, prin Proedus, organizeaza in Parcul Cismigiu Kids City. In weekendul 15-17 septembrie, evenimentul, dedicat copiilor, include ateliere de creatie, jonglerii, spectacole de magie, muzica, dans, piese de teatru, stand-up comedy, Gașca Zurli și multi alti artiști. Festivalul Kids City incepe vineri, 15 septembrie, de la ora 17.00, iar in zilele de sâmbata și duminica se va desfașura in intervalul orar 10.00-22.00. 

Sursa foto: arcub.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea