Evenimente

#One Night Gallery #vr #arta contemporana

One Night Gallery #3 – Expozitie de arta contemporana, in experienta virtuala

Iubitorii de arta contemporana sunt invitati sa participe la cea de-a treia editie a evenimentului care transpune lucrarile de arta in realitate virtuala. One Night Gallery #3 ii prezinta pe artistii contemporani Sweet Damage Crew, ce vor expune 37 de canvasuri, semnate de Pandele, Recis si Lost Optics.

Expozitia va fi completata de o reprezentatie live in VR, prin intermediul careia vizitatorii se vor bucura de cea de-a treia dimensiune a artei stradale.

Proiectul One Night Gallery reprezinta o inovatie pentru peisajul galeriilor de arta din Romania pentru ca ofera o noua dimensiune artei contemporane, aducand piesele expuse mai aproape de public, prin intermediul tehnologiei VR.

Acest demers curatorial unic in Romania deschide perspectiva imersiunii in arta prin realitate virtuala. Astfel, in cadrul fiecarei editii One Night Gallery, artistii vin in fata publicului cu o sesiune de Live VR Art. Aceste lucrari ofera posibilitatea publicului de a le explora. in plus, vizitatorii pot sa isi creeze propriul univers, cu ajutorul tehnologiei.

La cea de-a treia editie va fi integrata si componenta de realitatea augmentata prin ArtiVive, o aplicatie in care se poate incarca fotografia unei lucrari si un film cu care sa augmenteze aceasta imagine. In cadrul One Night Gallery inivitatii vor putea scana lucrarile si vor vedea procesul creativ intr-un video time lapse.

Sweet Damage Crew reuneste sapte artisti contemporani, ale caror lucrari pot fi recunoscute in Bucuresti, Cluj Napoca, Sibiu, Timisoara, precum si alte orase. Lucrarile monumentale ale artistilor ce fac parte din Sweet Damage Crew au devenit emblematice pentru arta urbana.

Echipa initiala a fost creata in 2010 de patru grafferi, Biex, Recis, Lost.Optics si Cage, iar pe parcurs s-au alaturat Pandele, Boeme si Shatran. De-a lungul timpului, lucrarile lor au primit recunoasterea criticilor si numeroase premii, precum locul I in cadrul Write 4 Gold Romania 2006, locul I in cadrul Street Heroes 2010, locul I in cadrul I Love Festival 2011, precum si locul I in cadrul Portul Constanta - Street Art Contest 2014.

Experienta vizuala va fi completata de sound-ul propus de UFe DJ Set cu muzica exclusiv pe vinil, in parteneriat cu VRTV Artists si de arta mixologiei cu aromele emblematicului gin Bombay Sapphire.

One Night Gallery ofera iubitorilor de arta contemporana o noua experienta interactiva, pe data de 24 martie, la Verde Stop.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea