Evenimente

# filme fantastice #filme horror #festival de film #luna plina

Luna Plina pe 10 august, zi asteptata cu nerabdare de iubitorii de filme horror si fantastice

Festivalul de Film Horror&Fantastic Luna Plina isi deschide portile pe 10 august, la Biertan, Sibiu. Anul acesta iubitorii de film vor putea urmari peste 1500 de lung-metraje si scurt-metraj in cele patru zile de festival.

 

Filmele vor rula in aer liber in Gradina Melies, Cinema Vertigo si in interior la Sala Karloff, si la Caminul Cultural din Biertan. Dintre miile de filme ce iti vor creea cosmaruri va iesi la suprafata o selectie, semnata de criticul de film Catalin Mesaru

Un eveniment important al acestei editii va fi cine-concertul CelloFun - Femeia in luna. "Frau im Mond" isi are originile in studiile lui Hermann Oberth, considerat unul din parintii astronauticii moderne, nascut (1894) chiar in judetul Sibiu. Scriiitoarea Thea von Harbou s-a inspirat din lucrarile profesorului privind posibilitatea explorarii spatiului cosmic cu ajutorul rachetelor cu echipaj uman. Ea a scris romanul intitulat Femeia in luna, care apoi a constituit baza scenariului dupa care s-a turnat filmul lui Fritz Lang. Femeia in luna este primul lung-metraj de actiune din istorie care se desfasoara in spatiu, film aparut in acelasi an (1929) in care Oberth isi lansa prima racheta cu combustibil lichid.

Filmul este precedat de fragmente din doua filme daneze, realizate cu mai bine de un deceniu inainte, tot pe tema pe rachetelor si a zborului in spatiu: "Verdens Undergang" ("Sfarsitul lumii", 1916, regia: August Blom) si "Himmelskibet" ("O calatorie pe Marte", 1918, regia: Holger-Madsen).

Proiectia este insotita de sound-designul original al trupei CelloFun, o formula electro-acustica creata special pentru re-constructia coloanei sonore a filmelor mute, care face apel la o mixtura intre foley si improvizatie live.

Nu lipsesc de la "Luna Plina" nici petrecerile, jocurile de tip "escape room", atelierele fantastice sau targul de produse traditionale si hand-made. Cinefilii au la dispozitie, pentru cazare, pensiunile din zona, dar si un camping modern. Oferte ieftine si accesibile oricarui buzunar pot gasi pe oferteturism.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea