Evenimente

#Cantus Mundi Fest #Cantus Mundi Fest 2018 #Cantus Mundi

Incepe Cantus Mundi Bucuresti Fest! Te-ai pregatit?

Incepand de maine, 2 august si pana duminica, 5 august, va avea loc Cantus Mundi Bucuresti Fest, cel mai mare festival de educatie si integrare sociala prin muzica.

In aceste zile, pe scena amplasata la Romexpo isi vor da intalnire artisti de renume ai muzicii clasice, pop, rock si folk, care vor canta alaturi de peste 1500 de copii din corurile Programului National Cantus Mundi si de la atelierle scolii de Vara Cantus Mundi, oferindu-le oportunitatea de a-si intalni idolii si de a performa alaturi de acestia.

"Sarbatorim 55 de ani de existenta neintrerupta a celui mai important cor romanesc si 100 de ani de la nasterea tarii noastre. Punctam aceste doua mari momente prin vocile a mii de copii si prin prezenta unor nume importante care vin in sprijinul educatiei corale romanesti. Cantus Mundi Bucuresti Fest este, de la distanta, cel mai important semnal pe care o institutie de cultura il da educatiei, este un impuls dat copiilor care trebuie sa se apropie de cultura si, mai ales, este punctarea a 55 de ani de reprezentare culturala neintrerupta a Romaniei, in toata lumea! La multi ani!", a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

Pe 2 august, la ora 20:00, Cantus Mundi Bucuresti Fest se va deschide cu un concert extraordinar de muzica clasica, dedicat aniversarii a 55 de ani de activitate neintrerupta a Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin". Alaturi de celebrul ansamblu, dirijat de Anna Ungureanu, vor urca pe scena soprana Felicia Filip, tenorul Teodor Ilincai, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licaret si Ansamblul Codex. Lor li se vor alatura peste 400 de copii din corurile Cantus Mundi, care vor canta impreuna sub coordonarea reputatului dirijor Ion Marin, Director de Onoare al Programului National Cantus Mundi.

"Programul Cantus Mundi, unul dintre cele mai importante proiecte de gen din Europa, are ca obiectiv integrarea sociala a copiilor. Caracteristica sa este folosirea limbajului muzical ca forma de comunicare. Cantatul impreuna duce la depasirea barierelor legate de apartenenta etnica, transcende diversitatea categoriilor sociale sau economice si favorizeaza cunoasterea si acceptarea acestor diferente. Nu intamplator, Cantus Mundi Bucuresti Fest este un festival cu o mare varietate de manifestari muzicale, unde copii din toata Romania isi vor putea intalni idolii si canta alaturi de ei. Vor invata astfel ca visurile pot deveni realitate si ca muzica ii poate uni. Cantus Mundi Bucuresti Fest, dincolo de a fi un festival muzical, este unul al sperantei si al bucuriei", a spus dirijorul Ion Marin, Directorul de Onoare al Programului National Cantus Mundi.

Urmatoarele trei seri ale festivalului vor fi dedicate muzicii pop, rock si folk. Publicul va avea ocazia sa ii asculte si sa cante impreuna cu Smiley, Feli, Emeric Imre si Zoia Alecu (in 3 august), cu Mircea Baniciu si trupele Vunk, Voltaj si Taxi (in 4 august) si cu Ducu Bertzi Band, Alexandra Usurelu, Irina Sarbu Zoli TOTH Project si Horia Brenciu in 5 august. Si in aceste seri pe scena vor urca peste 1100 de copii din corurile Cantus Mundi, care vor interepreta impreuna cu artistii invitati cele mai cunoscute melodii pop, rock si folk.

Cantus Mundi Bucuresti Fest inseamna 4 zile de distractie pentru copii si familiile lor. In fiecare zi, intre orele 16:00 si 19:00, cei mici sunt asteptati cu o multime de activitati dedicate lor: face-painting, piscina cu bile, turn de escalada, carusel, expozitii, tatuaje, karaoke, bataie cu apa si multe alte surprize. In zona Follow Me, copiii vor avea la dispozitie 5 scene pe care vor putea canta si experimenta muzica si ritmul in diverse forme, testand, totodata, diferite instrumente muzicale. Intrarea la Cantus Mundi Bucuresti Fest este libera.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si prin implicarea voluntara a membrilor acestui cor. Dupa 7 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea