Evenimente

#spectacole gratuite #concerte gratuite #Zilele Bucurestiului 2016 #zilele bucurestiului

Incep Zilele Bucurestiului! Spectacolele gratuite pe care nu trebuie sa le ratezi

In perioada 16 - 18 septembrie, Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza mai multe evenimente dedicate implinirii a 557 de ani de atestare istorica a Capitalei in Piata Constitutiei, Parcul Cismigiu si Parcul Herastrau, unde vor avea loc concerte, expozitii, ateliere, spectacole de teatru si parade, plimbari cu trasuri si spectacole de teatru pentru copii. Accesul si participarea la toate evenimentele sunt gratuite Iata ce nu trebuei sa ratezi!

 

"Imi doresc ca locuitorii acestui oras sa se bucure de activitatile culturale pe care le-am pregatit pentru aceasta perioada si ii asigur ca sunt si voi ramane un sustinator al proiectelor culturale care fac din Bucuresti o adevarata Capitala Europeana”, a transmis Gabriela Firea, primarul general al Bucurestiului.

In Piata Constitutiei vor avea loc concerte, iar opt trupe de teatru de strada din tari ca din Spania, Italia si Franta vor sustine mai multe reprezentatii.

Pe 17 septembrie, Arcub – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti organizeaza un concert eveniment, cu artisti precum Andra, stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Loredana, Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix si Lidia Buble. Evenimentul va incepe la ora 17.00 si va dura pana la miezul noptii.

Clovni si papusi uriase, fluturi si dansatori luminosi se vor plimba printre spectatori si vor oferi mini-reprezentatii pline de muzica si culoare in Piata Consitutiei si pe strazile alaturate.

in perioada 16-18 septembrie, intre orele 11.00 si 22.00, in Parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle, vor avea loc o parada a costumelor de epoca, ”Bataia cu flori”, targuri traditionale si spectacole. Atmosfera va fi completata prin prezenta animatorilor si a statuilor vivante.

Pe scena amplasata in Parcul Herastrau vor avea loc spectacole ale minoritatilor si comunitatilor nationale, dar si spectacole de folclor romanesc.

”Bataia cu flori” va avea loc pe 18 septembrie, intre orele 17.30 - 18.00. Ea dateaza din 1890 si se sarbatorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucuresteni.

Tot in Parcul Herastrau, Gradina Culinara ii asteapta pe bucuresteni cu preparate din bucataria traditionala romaneasca, fiind un spatiu in care vizitatorii pot incerca retete autohtone.

Pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herastrau, actorii Teatrului Masca vor sustine spectacolele "Trecuta vreme a dragonilor" si "Vant de primavara prin piersici".

in Parcul Cismigiu, vor fi organizate spectacole de circ, ateliere de creatie si activitati sportive pentru copii.

Cu prilejul "Zilelor Bucurestiului", primaria Sectorului 3, impreuna cu Centrul Cultural Casa Artelor, organizeaza in perioada 16 - 18 septembrie cea de-a treia editie a programului cultural "Bulevardul Artelor". Editia din acest an este dedicata lui Wolfgang Amadeus Mozart si marcheaza 260 de ani de la nasterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfasura concomitent pe opt mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, avand ca punct central scena mare din Piata Regiunilor.

Sursa foto: fanatik.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea