Evenimente

#Festivalul International de Film San Sebastian #Festivalul de Film We Art Water #inscrieri

Festivalului de Film We Art Water – incep inscrierile pentru competitia de scurtmetraje

Festivalul de Film We Art Water a ajuns la cea de-a patra editie. Competitia, organizata de Fundatia We Are Water, a debutat cu prezentarea noului juriu, in cadrul editiei cu numarul 65 a Festivalului International de Film San Sebastian, iar doritorii sun asteptati sa-si inscrie productiile cinematografice pana pe 2 aprilie 2018.

 

Festivalul de Film We Art Water este o competitie internationala de scurtmetraje, nascuta din dorinta de a descoperi si rasplati persoanele care, prin talent si dedicare, pot realiza productii cinematografice ce duc la cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste problema risipirii apei pe plan mondial.

Obiectivul principal al Fundatiei este de a lupta pentru aceasta cauza prin proiecte creative ce trateaza subiectul.

inscrierile pentru competitia de scurtmetraje pot fi facute prin intermediul site-ului oficial al Fundatiei – www.wearewater.org – in perioada 3 octombrie 2017- 2 aprilie 2018. Toate filmele inscrise trebuie sa aiba ca tema "apa si canalizarea" si sa se incadreze ca durata intre unu si trei minute.

Competitia are trei categorii: micro-fictiune, micro-documentar si micro-animatie, iar fiecare dintre acestea are un premiu de 3.000 euro. in plus, voturile publicului vor oferi participantilor posibilitatea de a obtine un premiu de popularitate, de 1.000 de euro.

Printre membrii juriului de anul acesta se numara personalitati celebre, precum Leonor Watling, actrita si cântareata; Ursula Corbero, actrita; Pablo Rivero, actor; Irene Escolar, actrita si câstigatoare a premiului Goya pentru cea mai buna actrita; Conchita Casanovas, critic de film la Radio Nacional de Espana; Yvonne Blake, Presedinte al Academiei Spaniole de Arta si stiinte Cinematografice, realizatoare de figurine, câstigatoare a patru premii Goya si a unui premiu Oscar; Sergio si Javier Torres, bucatari distinsi cu o stea Michelin; Rosana Tomas, producatoare de film din Los Angeles; precum si reprezentanti ai diferitelor institutii, cum ar fi Carlos Jimenez, Desk Officer la Centrul Regional de Informare al Natiunilor Unite – UNRIC; si Xavier Torras, Directorul Fundatiei We Are Water. Acestia vor avea ca principala responsabilitate selectia scurtmetrajelor participante la competitie, precum si alegerea marelui câstigator al acestei noi editii a Festivalului.

In cadrul evenimentului de lansare de la Festivalul International de Film San Sebastian, din Spania, a avut loc si premiera exclusiva a scurtmetrajului "El hombre de agua dulce", realizat de regizorul Álvaro Ron si producatoarea Rosana Tomás, in colaborare cu Fundatia We Are Water. Scopul principal al acestui proiect este acela de a oferi vizibilitate in ceea ce priveste problema secetei, totodata cu importanta utilizarii inteligente a apei. De asemenea, pelicula reprezinta un element inspirational pentru participantii de la a patra editie a Festivalului.

Directorul Fundatiei We Are Water, Xavier Torras, a declarat in cadrul evenimentului ca "potrivit Organizatiei Natiunilor Unite, 2,4 miliarde de persoane nu au acces la instalatii sanitare adecvate, iar in multe cazuri nu considera ca acest lucru reprezinta o problema. Industria cinematografica este un canal universal, capabil sa creasca gradul de constientizare si chiar sa educe in ceea ce priveste cultura apei si importanta existentei unei retele de canalizare, elemente de baza pentru ca oamenii sa aiba o viata demna".

Dupa succesul editiilor anterioare, Festivalul de Film We Art Water se prezinta ca un eveniment de referinta pe plan mondial, având misiunea de a raspândi si creste gradul de constientizare a problemelor legate de apa si salubritate din intreaga lume, prin intermediul industriei cinematografice.

Cea de-a treia editie a Festivalului de Film We Art Water a reunit 1.500 de participanti proveniti din 88 de tari. Scurtmetrajele din cadrul competitiei au provenit din tari precum Columbia, Marea Britanie, Spania, India, Venezuela, Argentina, Bulgaria, Peru si Mexic, dar si in Azerbaijan, Bangladesh, Bolivia, Brazilia si Canada, printre altele.

Asemenea editiilor precedente, proiectele finaliste vor fi distribuite prin platforme variate, precum pagini web si retele de socializare sau vor fi reproduse in Galeriile Roca din Barcelona, Madrid, Lisabona, Shanghai si Londra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea