Filme

#suspans #aventura #crima #zapada #polul sud #whiteout #cronica #film #cinema #_whiteout-2008

Whiteout - Crima din zapada

Ideea filmului este interesanta: se vaneaza un criminal in mijlocul Antarcticii, locul cel mai inghetat si izolat din lume. Pacat, insa, ca scenariul este conceput haotic si dezlanat ceea ce face ca Whiteout sa fie un film care va trece neobservat, cam ca vara in Antarctica .

Carrie Steltko (Kate Beckinsale) lucreaza de cativa ani la o statie de cercetare de la Polul Sud si exact cand s-a saturat de acest taram si a hotarat sa se intoarca acasa in Statele Unite, afla ca a fost gasit un geolog inghetat. Acesta zacea la cativa metri sub zapada polara si, in urma investigatiilor, rezulta ca tocmai a fost asasinat.

Printr-un context de imprejurari, femeia se vede nevoita sa participe la anchetarea cazului alaturi de Robert Price (Gabriel Macht), trimisul special al Marii Britanii pentru a elucida moartea suspecta a geologului. De aici incep complicatiile si urmaririle in care rolul-cheie il are un individ mascat despre care se presupune ca ar fi criminalul.

Scenariul filmului, insa, este lipsit de rigoare in organizare. Printre elementele care m-au bulversat se numara, in special, numeroasele flashbackuri introduse in mod grosier si aprope fara sens in povestea de la Polul Sud.

M-au nemultumit si frazele-cliseu, pe alocuri stupide de genul: "Nu va ingrijorati, dumneavoastra sunteti mult mai mult" pe care unul dintre protagonisti o adreseaza actritei principale in momentul in care acesta o cunoastea pe eroina de numai cateva ore. Toate aceste scapari au facut ca povestea din Whiteout sa isi piarda si putina credibilitate pe care o avusese la inceputul filmului.

Sa nu uit de efectele speciale neinspirate care duc pelicula in zona filmelor sub medii spre slabe si fara de care istoria filmului s-ar fi putut lipsi fara nicio problema. De asemenea, cadrele lungi si numeroasele lupte care se dau in zapada polara fac din Whiteout un film destul de greu de vizionat. Parerea mea esta ca regizorul Dominic Sena ar fi putut fi, totusi, mai atent  in organizarea diferitelor planuri ale peliculei.

In ceea ce priveste actorii, Kate Beckinsale joaca bine si atat. Whiteout este orientat, in special, spre suspans si actiune ceea ce, din pacate, scade mult din libertatea de exprimare a actritei si a colegilor sai din distributie. Astfel, Kate Beckinsale se pierde in marea de alb in care bunii si raii se contopesc si devin foarte greu de identificat.

Filmul merita vazut doar pentru peisajele fabuloase ale Antarcticii. Zapada este unul dintre personajele principale ale peliculei astfel ca, cel putin iubitorii de frig si iarna, vor fi satisfacuti.

Whiteout poate fi vizionat in cinematografe din data de 16 septembrie 2009.

Urmareste trailerul filmului Whiteout.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea