Filme

#studiourile warner bros #hollywood #studio #studiouri #top filme # top studiouri de film

Vezi cati bani au facut in 2011 marile studiouri de la Hollywood

Cele mai mari studiouri de film de la Hollywood au reusit in 2011 sa faca bani frumosi nu doar in Statele Unite, ci si in afara. 13,6 miliarde dolari este valoarea la care s-au ridicat castigurile celor mai mari studiouri de la Hollywood, fara sa luam in calcul sumele provenite din SUA.

Incasarile celor de la Hollywood reprezinta un nou record. Fata de anul trecut, incasarile din acest an sunt cu sapte procente mai mari (in 2010, studiourile de la Hollywood au facut in afara SUA 12,7 miliarde dolari). Desi cresterea nu pare foarte mare, un record record de incasari ramane totusi un record. De altfel, in 2010, un singur film a reusit sa aduca incsri de 1,47 miliarde dolari. Este vorba despre Avatar.

In ceea ce priveste topul celor mai profitabile studiouri din SUA, raportat la incasarile din strainatate, Paramount conduce cu 3,19 miliarde dolari. Pe locul doi se afla Warner Bros iar pe trei Disney. Cele mai mari succese de box office in afara SUA au fost: Harry Potter and the Deathly Hallows (Partea a 2-a) - Warner Bros, cu incasari de 953 milioane dolari, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (Disney) - cu incasari de 802 milioane dolari - si Transformers: Dark of the Moon (Paramount), cu incasri de 771 milioane dolari.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea