Filme

#ultimul zburator #lansare #fantasy #film romanesc #trilogie

Ultimul Zburator (2014) - in cinema din 7 februarie

Ultimul Zburator (2014) - in cinema din 7 februarie

Regia: Ovidiu Georgescu
Distributia: Gabriel Dutu, Iulia Verdes, Constantin Cojocaru, Constantin Cotimanis, George Ivascu, Marius Bodochi, Florin Penisoara
Lansare Romania: 07 februarie 2014
Distribuitor: Intercomfilm Distribution

Ultimul Zburator este o noutate absoluta pentru cinematografia din Romania din doua motive. El este primul film care apartine genului realism magic si in acelasi timp este prima parte a unui proiect unic: o trilogie fantasy romaneasca, fundamentata pe miturile si traditiile populare adaptate prezentului.

Filmul incepe in anul 2012, cand oamenii traiesc intr-o lume dezvrajita si nu mai cred in povesti si-n Zburatori. Ultimul dintre acestia, Zanoni (Gabriel Dutu) se afla refugiat intr-un vechi conac boieresc, impacandu-se cu ideea ca fetele nu mai viseaza sa fie rapite si „plimbate cu motorul”. La insistenta bunului sau prieten, Manolica (Constantin Cojocaru) – un fost zburator blocat intre lumi, Zanoni pleaca in cautarea unei noi idile. Din intamplare, ajunge la concertul unei fete, Eliza (Iulia Verdes), cea care-i va schimba radical perceptia asupra vietii si a existentei sale de Zburator. Eliza este o frumoasa tanara de 22 de ani, cantareata, aflata la debut in industria muzicala. Ea este sustinuta si iubita de Catalin (George Ivascu), fiul patronului unui important trust media, dl. Gelu Stroenescu (Constantin Cotimanis).

Intre Zanoni si Eliza se va infiripa o poveste de iubire, care o va purta pe fata intr-o calatorie initiatica in lumea Zburatorilor. Ea se va autocunoaste, va invata sa-si infrunte fricile si mai important, isi va redescoperi trecutul. Astfel, lumea fantastica se va uni cu realitatea, intr-o poveste desprinsa, parca, din nuvelele magice ale lui Mircea Eliade. Filmul „Ultimul Zburator” este o frumoasa poveste de iubire ce transcede timpul si spatiul, prezentand o lume fascinanta, uitata de o societate cufundata in intunericul materialismului.

Din 7 februarie doar in CINEMA!

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele