Filme

#twilight #cronica #adaptare #kristen stewart #robert pattinson #_twilight-2008

Twilight sau Dracula si Julieta

Nu este un film grozav, dar este mai bun decat ma asteptam. Inspirat din romanul cu acelasi nume, scris in 2005 de Stephenie Meyer , Twilight – filmul cu vampiri ‘ vegetarieni ’ – are toate elementele necesare unei productii romantice adolescentine, dar niciun element caracteristic filmelor horror.

Povestea incepe in momentul in care mama Bellei (Kristen Stewart) incepe sa calatoreasca cu noul ei sot, adolescenta isi paraseste casa din Phoenix si se intoarce la tatal ei, intr-un mic orasel din Washington. Vremea mereu cetoasa este neobisnuita pentru Bella , care a locuit pana acuma in insorita Arizona.

La fel de neobisnuiti sunt si noii ei colegi, familia Cullen . Familia Cullen este formata din vampiri nemuritori. De decenii, secole pentru unii dintre ei, s-au obisnuit sa consume doar sange de animale, traind echivalentul unui stil de viata vegetarian.

Bella este fascinata in special de Edward Cullen (Robert Pattinson), in ciuda faptului ca acesta o tine la distanta. De fapt, atractia pe care o simte pentru ea este coplesitoare si se teme ca natura sa de vampir ii va pune in pericol autocontrolul. Bella este sufletul lui pereche, pe care l-a cautat in ultimii 90 de ani, dar mirosul ei ameninta sa-l faca sa isi piarda stapanirea de sine.

Nerezistand sa nu fie aproape de Bella, Edward isi dezvaluie secretul in fata ei, in speranta ca acesta o va face sa se ingrozeasca, dar ea nu face altceva decat sa se indragosteasca si mai mult.

Pe masura ce Bella descopera mai multe despre lumea lui Edward, se arunca cu ochii inchisi intr-o poveste de dragoste tensionata, atragand atentia unui grup de vampiri nomazi, care nu sunt la fel de reticenti precum familia Cullen in ceea ce priveste sangele uman si care o considera deja urmatoarea lor victima.

Multa dragoste, putini colti


Bella si Edward petrec mult timp pe ecran incercand sa se descopere unul pe celalalt, sa se inteleaga si sa caute modalitati prin care relatia lor - vampir-muritoare -  sa reziste.

Cu sau fara vampiri, filmul ar fi avut acelasi efect asupra publicului. Edward este atras de Bella datorita mirosului trupului ei. Sau pentru ca este frumoasa. Iar Bella se simte atrasa de Edward datorita comportamentului misterios al acestuia. Vampirismul este adaugat doar pentru a condimenta povestea.

Daca nu stiti nimic despre Twilight, sfatul meu este sa va documentati inainte de a va decide sa vizionati acest film. Sa stiti cine este Stephenie Meyer sau ce filme a mai regizat Catherine Hardwicke. De ce? Prevad deja o multime de persoane dezamagite, care se asteptau sa vada un film horror cu o tona de efecte speciale, dar care au primit in schimb doua ore de discutii despre balul de absolvire, nemurire si pofta de sange uman. Sa nu mai zic de marea batalie de la finalul filmului, care are loc intr-un studio de balet.

Trailer Twilight

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea