Filme

#transformers #revenge of the fallen #actiune #sf #michael bay #cronica #_transformers-revenge-of-the-fallen-2009

Transformers 2 - "less is more" nu inseamna nimic pentru Michael Bay

Am petrecut doua ore si 30 de minute in cinematograf incercand sa inteleg ceva din acest film, dupa care am petrecut alte trei ore incercand sa-mi aduc aminte ce am vazut. A fost usturator atat pentru ochi, cat si pentru minte. Iar acum mai ca nu vreau sa-mi amintesc de Transformers: Revenge of the Fallen. Probabil ca ar fi bine sa va spun ca exista o veste buna si mai multe rele.

Vestea buna este ca robotii sunt lucrati minunat. Exista o scena in padure in care Optimus Prime (voce Peter Cullen) si Megatron (voce Hugo Weaving) se lupta pe viata si pe moarte si care arata fantastic. Dar cam atat cu vestile bune.

Acum vestile proaste, care nu sunt deloc putine. Sa incepem cu scenariul. Parca a fost scris de mai multe persoane care nu au comunicat intre ele si care au ingramadit fiecare ce a vrut in el.

In prima parte a filmului il intalnim pe Sam (Shia LaBeouf), care isi incepe viata de student si care ne plimba prin campus aproape 40 de minute. O intalnim si pe Mikeala (Megan Fox) care isi face dintr-un mic decepticon un fel de animal de companie pe care il cara intr-o cutie de metal ca pe un caine chihuahua si care dispare in parea a doua fara sa-ti dai seama. Iar la final, mama lui Sam apare si ea in peisaj dupa ce mananca accidental o prajitura cu marijuana si incepe sa alerge prin campus. Prima parte aproape ca nu are nicio legatura cu cea de-a doua, iar in a treia deja incepi sa te intrebi daca este cumva acelasi film sau ai adormit si prietenii tai te-au dus intr-o alta sala.

Robotii sunt printre noi, poate chiar masina ta

Din campus personajele noastre ajung la muzeul Smithsonian (nu are nicio legatura cu Night at the Museum 2) unde se intalnesc cu cel mai batran decepticon convertit in autobot, care ii teleporteaza (nici nu s-au obosit sa mai zboare sau sa mearga cu masina) pe eroii nostri in Egipt. Da, in Egipt.

Nu va intrebati cate clisee sunt in film, va enumeram cateva sa nu va pierdeti timpul degeaba: avem tanarul care salveaza planeta si care are cea mai sexy iubita; extraterestrii buni si extraterestrii rai care care se bat cu orice ocazie; celebrele piramide care ascund un secret mai mare decat ne-am fi asteptat - sunt construite de fiinte extratereste care au venti cu mii de ani in urma pe planeta noastra; guvernul Statelor Unite care este tot timpul impotriva solutiei salvatoare si bineinteles, preferata mea, secventa in care personajul principal este cu un picior in groapa si ca prin vis el se intalneste cu fantomele robotilor veniti cu mii de ani in urma pe Terra sa lupte impotriva semenilor lor diabolici.

Daca nu ati inteles nimic pana acum, nu va panicati pentru ca nici eu nu inteleg cum un grup de Prime morti (care sunt toti la fel, dar niciunul nu seamana cu Optimus Prime, singurul prime ramas in viata) il contacteaza pe Sam cand acesta este pe jumatate mort.

Megan Fox e sexy, atat!

Bietul Shia LaBeouf. El a facut o treaba bunicica pe platourile de filmare. Megan Fox pe de alta parte… imi pare rau baieti. Stiu ca este sexy, dar mai mult de atat nu prea am ce spune. Bineinteles, ea vorbeste in film, dar nu pot spune decat ca Omul de Tinichea din Vrajitorul din Oz este mai expresiv decat ea.

Povestea in sine este ridicola. Iar asta o spune cineva care adora filmele fantastice si SF-urile si care iarta foarte multe gag-uri cinematografice. Am fost foarte incantat de primul Transformers, mult mai simplu, mult mai intrigant. In Revenge of the Fallen nu prea inghiti povestea robotilor sositi pe Pamant in urma cu de mii de ani care au ascuns un dispozitiv de distrugere a soarelui intr-una din piramidele egiptene. As putea sa va explic despre ce este vorba cu soarele si piramidele, dar credeti-ma, este mai bine sa nu.

De data aceasta Michael Bay a mers prea departe, chiar si pentru un SF. Cu toate ca este imposibil sa nu ramai impresionat de sunetul clar si efectele uimitoare, cu toate ca fanii vor gasi cu siguranta ceva care sa le placa si cu toate ca pana la scoaterea sa din cinematografe filmul isi va dubla incasarile (care au ajuns pana acum la suma de 450 de milioane de dolari in intreaga lume) poate chiar mai mult, este greu sa spui ca Transformers: Revenge of the Fallen este un film care merita toata atentia, un film care sa ii incante pe spectatorii de toate varstele.

Sfatul meu, daca v-a placut primul Transformers, ramaneti la el. Nu va ruinati asteptarile cu Revenge of the Fallen.

Trailer Transformers: Revenge of the Fallen

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea