Filme

#film #cinema #improvizatie #actor # replici film # top replici #top improvizatii

Top replici din filme care nu faceau parte din scenariul initial

In cele mai multe dintre cazuri, scenariile filmelor se respecta intocmai. Dupa ce trec prin filtrele specialistilor, de la regizor la director de studio, respectivele proiecte ajung sa fie puse in scena si astfel se naste un film.

Exista insa si momente cu adevarat spectaculoase in istoria cinematografiei, monologuri si dialoguri care nu apar in niciun scenariu, fiind in totalitate rezultatul inspiratiei de care au dat dovada actorii. Askmen.com a intocmit un astfel de top ce reuneste replici care nu au fost scrise de scenaristi.

1. Nasul (1972)

Scena din film: In timp ce Peter Clemenza (Richard Castellano) se duce sa il omoare pe Paulie Gatto (John Martino), sotia sa ii aminteste acestuia sa nu uite sa cumpere cannoli. Dupa ce Gatto este ucis, Clemenza ii spune acolitului sau: "Lasa pistolul, ia cannoli.".

Improvizatia: Scenariul original prevedea numai replica "Leave the gun", insa actorul s-a gandit sa improvizeze.

2. Indiana Jones si cautatorii arcei pierdute (1981)

Scena din film: In mijlocul urmaririi prin pietele din Cairo, Indiana Jones (Harrison Ford) trebuie sa faca fata unui luptator inarmat cu o sabie. Dupa ce personajul rau isi demonstreaza talentul in manuirea sabiei, Jones decide sa dea deoparte biciul si scoate pistolul.

Improvizatia: Scena a fost gandita initial ca fiind o confruntare intre sabie si bici. In timp ce cascadorul a repetat in fiecare zi exercitiile de manuire a sabiei, Ford a facut toxiinfectie alimentara cu o noapte inainte si nu a mai putut filma intreaga scena. Dupa ce starul s-a consultat cu Steven Spielberg, scena a fost schimbata asa cum este astazi cunoscuta.

3. Un pic insarcinata (2007)

Scena din film: In timpul unei plimbari cu masina, Ben Stone (Seth Rogen) si Pete (Paul Rudd) se amuza unul pe seama altuia intr-o maniera juvenila. "Stii cum stiu ca esti homosexual?" este intrebarea obsesiva la care amandoi gasesc multe raspunsuri despre celalalt.

Improvizatia: Intregul dialog este inventat de cei doi actori. Ideea le-a venit pentru prima data atunci cand filmau impreuna o alta pelicula, in anul 2005.

4. Profesionistii crimei (1992)

Scena din film: Domnul Blond (Michael Madsen) este un hot care tortureaza un ofiter de politie. Pe fundalul melodiei "Stuck in the Middle With You", Madsen incepe sa danseze, dupa care ii taie urechea politistului. Apoi urmeaza o replica ironica: "Hei, ce se intampla? Ai auzit asta?".

Improvizatia: Regizorul Quentin Tarantino l-a lasat pe Madsen sa improvizeze dupa actul de cruzime.

Foto:theramblingramblers.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea