Filme

#independence day #casa alba #nixon #filme casa alba #the american president

Top filme a caror actiune se desfasoara la Casa Alba

Intrigile de natura politica par sa fie un domeniu inepuizabil in industria celei de-a saptea arte. In Cetatea filmului american, de altfel, nu sunt putine filmele a caror actiune se desfasoara in Washington, D.C., sau, si mai precis, la Casa Alba, speculand interesul americanilor, dar si al publicului general, pentru chestiunile politice.

Anul acesta au fost deja lansate doua pelicule produse la Hollywood, a caror actiune se deruleaza sau implica faimoasa Casa Alba, resedinta oficiala a presedintelui SUA: "Olympus Has Fallen" si "White House Down".

Lor li se adauga o multime de alte pelicule cu actiunea organizata in jurul Casei Albe ori in orasul Washington. Iata-le pe cateva dintre cele mai interesante:


Independence Day (1996)

In pelicula SF de succes "Ziua Independentei", cu Will Smith si Jeff Goldblum in rolurile principale, Casa Alba explodeaza in urma unui atac extraterestru. Ce-i drept, pana in cel punct al filmului, Casa Alba beneficiaza de atentie din belsug si apare intr-o serie de cadre foarte reusite!

De altfel, scenografii s-au descurcat excelent la recrearea decorurilor specifice Casei Albe, precum cele din Biroul Oval.


Nixon - Director's Cut (1995)

O alta pelicula in care Casa Alba este redata magistral este "Nixon", cu Anthony Hopkins si Joan Allen. Varianta "Director's Cut", cu 28 de minute mai lunga decat cea originala, ofera si mai multe imagini spectaculoase cu impozanta cladire americana.

Filmul include scene in care incaperi precum dormitorul Lincoln, camera de zi, biroul personal al presedintelui, dormitorul principal sau bucataria familei sunt redate cu o acuratete uimitoare.


The American President (1995)

O comedie romantica reusita, "The American President", cu Michael Douglas si Annette Bening, uimeste prin atentia acordata detaliilor. Cu alte cuvinte, regizorul a tinut seama cu exactitate de planul Casei Albe, in asa fel incat, spre exemplu, imaginile in care diverse personaje se indreapta catre Biroul Oval pentru a se intalni cu presedintele SUA sa nu ii surprinda pe acestia trecand prin coloana de est.



Sursa foto: lionsclubs.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea