Filme

#top filme #filme celebre # batmobil # masini celebre # top masini

Top 5 masini memorabile din filme

O parte dintre filmele de succes realizate de-a lungul timpului includ automobile la fel de faimoase ca respectivele pelicule, daca nu chiar mai apreciate! Dintre acestea, se disting cateva care au facut istorie. Iata cinci dintre masinile de neuitat din filme!

1. Interceptor - Mad Max

Initial, s-a nascut masina XB GT Ford Falcon Coupe, model 1973, realizat exclusiv pentru tara de la Antipozi, Australia. Apoi, trei ani mai tarziu, Byron Kennedy si George Miller au inceput munca la seria "Mad Max" si au avut nevoie de o masina deosebita pe care sa o transforme in "Interceptorul" politiei. Astfel a devenit modelul australian de Ford o masina memorabila, care a facut istorie.

Foto: uphaa.com

2. DeLorean - Inapoi in viitor

In trilogia "Back to the Future", DeLorean este automobilul transformat in masina timpului de catre "Doc" Emmett Brown. In film, zapacitul "Doc" creeaza masinaria pornind de la un DeLorean DMC-12. Rezultatul este o masina de neuitat care a ramas in istorie datorita succesului care a transformat seria "Inapoi in viitor" intr-una cult.



Foto: uphaa.com

3. Bumblebee - Transformers

Bumblebee din seria "Transformers" este un model de chevrolet camaro din 1976 (initial, 1969), vopsit galben cu dungi negre, cu jante Cragar SS in fata si Eric Vaugh Real Wheels in spate. Regizorul seriei, Michael Bay , a refuzat modelul initial al masinii, un Volkswagen Beetle, intrucat ii amintea de masinuta Herbie.

Foto: uphaa.com

4. Batmobilul - Batman

Batmobilul este masina eroului de benzi desenate Batman, ale carui aventuri au fost adaptate si intr-o serie de filme. Printre altele, Batmobilul se remarca printr-o armura rezistenta, un motor ultraperformant, cateodata dotat cu rachete care ii sporesc viteza, dotari speciale si arme care ajuta la dezasamblarea vehiculelor si inlaturarea obstacolelor. De asemenea, in general, Batmobilul este dotat cu un computer, o telecomanda de control si un elicopter micut, tinut in portbagaj.



Foto: uphaa.com

5. Aston Martin DB5 - James Bond

Nu in ultimul rand, trebuie mentionata una dintre cele mai grozave masini detinute de agentul 007, James Bond. Aceasta a aparut in 1963 si a intrat in istorie drept prima si cea mai faimoasa masina a lui James Bond. A aparut in mai multe filme, printre care Goldfinger , Thunderball , GoldenEye, Tomorrow Never Dies si Casino Royale.



Foto: uphaa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea