Filme

#top filme #top filme samurai #filme samurai

Top 5 filme cu samurai

Filmele cu samurai sunt inca foarte populare in Japonia. Japonezii continua sa isi fructifice traditiile, sa le ecranizeze si se pare ca multe dintre filme au avut un succes real in intreaga lume. Iata cateva dintre cele mai bune filme cu samurai.


1. The Seven Samurai - 1954


Acesta este cel mai bun film cu samurai. Productia comparativ cu care toate sunt apreciate sau criticate. Filmul a fost regizat de catre Akira Kurosawa si este considerat ca fiind unul dintre cele mai grozave filme din toate timpurile. In plus, acesta a primit doua nominalizari la Oscar, ceea ce pentru un film cu samurai este destul de impresionant.


2. Ran - 1985


Despre Ran se spune ca este varianta cu samurai a operei King Lear, de Shakespeare. Regizat tot de Akira Kurosawa, Ran este o drama istorica cu adevarat impresionanta.


3. Throne of Blood - 1957


In acest film au fost utilizate arme si sageti reale, iar in unele scene se poate citi teama pe chipurile actorilor. Probabil ca acesta este unul dintre motivele pentru care filmul pare atat de real si are atat de mult succes.


4. The Hidden Blade (Kakushi Ken: Oni no Tsume) - 2004


The Hidden Blade prezinta povestea unui smaurai care se confrunta cu societatea moderna japoneza si care nu vrea sa se conformeze noilor reguli pentru ca vrea sa respecte in continuare traditiile cu care a fost crescut si educat.


5. 47 Ronin (Genroku chushingura) - 1941


47 Ronin a fost lansat in Japonia, cu putin timp inainte de atacul japonez asupra Pearl Harbor. Filmul prezinta povestea lui Ronin, un tanar care vrea sa razbune moartea masestrului sau, Asano Naganori.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea