Filme

#filme #christian bale #top filme #filme tari #top filme christian bale #filme christian bale

Top 5 filme cu Christian Bale

Christian Bale este unul dintre cei mai indragiti actori britanici. Si-a inceput cariera la varsta de 13 ani, in 1987, cand a fost distribuit de regizorul Steven Spilberg in pelicula "Empire of the Sun".

De atunci, Christian Bale a jucat in numeroase productii cu bugete mari de la Hollywood, dar nu s-a sfiit sa apara si in proiecte cinematografice mici, cu buget redus. Iata cateva dintre cele mai importante filme in care a jucat Bale.

1. American Psycho (2000)

"American Psycho" este un film cu umor negru, o satira sociala. Personajul principal, Patrick Bateman (Christian Bale), este un criminal in serie cu o minte brici, ce devine o emblema a societatii imorale in care traieste.

2. Batman Begins (2005)

Cei care credeau ca Christian Bale nu poate intra in pielea unui erou, au ramasi surprinsi sa vada cat de bine s-a descurcat acesta in rolul celebrului Batman. "Batman Begins" este una dintre peliculele emblematice pentru cariera britanicului.

3. The Dark Knight (2008)

"The Dark Knight" este cel de-al doilea film din trilogia "Batman", regizata de Christopher Nolan. Christian Bale isi reia rolul de super erou si lupta cu temutul Joker (Heath Ledger).

4. The Fighter (2010)

In pelicula biografica "The Fighter", din 2010, Christian Bale l-a portretizat pe Dicky Eklund. A fost indelung laudat pentru modul in care si-a interpretat rolul si a fost rasplatit cu numeroase premii, printre care premiul Oscar pentru "Cel mai bun actor in rol secundar", Globul de Aur pentru "Cel mai bun actor in rol secundar", Screen Actors Guild Award pentru "Cea mai buna interpretare masculina a anului".

5. The Machinist

Pentru rolul din pelicula "The Machinist", Christian Bale a facut numeroase sacrificii, mai ales de ordin alimentar. Actorul a slabit peste 10 kilograme pentru a ilustra cat mai bine conditia personajului sau, Trevor Reznik.

Acesta este un tanar lucrator la o fabrica, care sufera de oboseala cronica si de un an de zile nu mai poate dormi. Oboseala permanenta si lipsa somnului au dus la deteriorarea sanatatii sale fizice si mentale.



Foto: randomhdwallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea