Filme

#film mut #top filme #filme celebre # filme vechi

Top 5 filme care s-au pierdut

De la inceputul secolului al XX-lea pana spre anii '50, o multime de filme au disparut, in incendii, din cauza degradarii si a neglijentei, dar si aruncate, pur si simplu, la cosul de gunoi. Dintre aceste filme pierdute, o parte sunt foarte valoroase. Descopera cinci dintre acestea in cele ce urmeaza!

 

1. London After Midnight (1927)

Acest film mut este unul dintre cele mai cautate pelicule disparute. Motivul pare sa fie interpretarea actorului Lon Chaney, in rolul unui vampir. Filmul poarta semnatura lui Todd Browning care, mai tarziu, a regizat "Dracula", cu Bela Lugosi. Recent, Turner Classic Movies a refacut filmul apeland la scenariul si fotografiile existente.



Foto: listverse.files.wordpress.com
 

2. The Mountain Eagle (1926)


Un film mut regizat de Alfred Hitchcock, "The Mountain Eagle" este singura pelicula disparuta din colectia productiilor realizate de acesta. Dupa cate se pare, regizorul nu a fost deranjat de aceasta situatie, dimpotriva. In prezent, "The Mountain Eagle" se afla pe locul 1 in topul filmelor pierdute din Marea Britanie.



Foto: listverse.files.wordpress.com

 

3. Cleopatra (1917)

Un alt film mut disparut, "Cleopatra" a beneficiat de prezenta actritei Theda Bara, faimoasa la vremea respectiva. Dintre cele 40 de filme pe care le-a realizat aceasta, doar sase au supravietuit pana in prezent. "Cleopatra" a fost un film scump pentru acele vremuri, iar imaginile pastrate sugereaza o pelicula spectaculoasa.



Foto: listverse.files.wordpress.com

 

4. The Patriot (1928)


Nominalizat la un premiu Oscar in cadrul celei de-a doua ceremonii, "The Patriot" prezinta viata tarului Pavel I. Acest film mut a fost regizat de Ernst Lubitsch, iar rolul principal i-a apartinut actorului Emil Jannings.



Foto: listverse.files.wordpress.com

 

5. The Way of All Flesh (1927)

Singurul film pierdut care a castigat un premiu Oscar. Acesta i-a fost oferit actorului Emil Jannings. Nu exista copii integrale ale acestei pelicule, fapt care transforma filmul in singura productie premiata de Academia Americana care nu se regaseste in nicio arhiva sau colectie privata. De asemenea, "The Way of All Flesh" pare sa fie singurul film regizat de Victor Fleming care s-a pierdut.

Foto: listverse.files.wordpress.com

Sursa foto: listverse.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea