Filme

#jean claude van damme #filme tari # filme tari van damme #filme cu van damme

Top 5 cele mai tari filme cu Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme este unul dintre cei mai faimosi actori din filmele de actiune ale anilor '80. Chiar daca o buna parte dintre peliculele in care a jucat nu sunt intocmai niste capodopere, talentul sau in arte martiale nu poate fi negat. In ceea ce priveste prestatia sa actoriceasca, iata cele mai tari 5 filme cu Jean-Claude Van Damme!

 

1. Bloodsport

Filmul care l-a facut celebru pe specialistul belgian in arte martiale este si unul dintre cele mai reusite proiecte cinematografice ale lui Jean-Claude Van Damme. "Sport sangeros" a fost realizat cu un buget de doar 1,5 milioane de dolari si trebuia, initial, sa fie lansat direct pe DVD. Cu toate acestea, filmul de actiune a fost lansat in cinematografe in 1988 si s-a bucurat de un real succes.


 

2. Kickboxer

Un alt film reprezentativ pentru cariera actoriceasca lui Jean-Claude Van Damme, "Kickboxer" a cucerit, la randul sau, inimile iubitorilor genului. Un film cu arte martiale, "Kickboxer" spune povestea unui tanar (Van Damme) care vrea sa isi razbune fratele paralizat in urma unui meci de kickboxing impotriva maleficului campion Tong Po.



 

3. Timecop

"Timecop" este cel mai profitabil film in care a jucat Jean-Claude Van Damme, cu incasari de 45 milioane de dolari in SUA si un total de peste 100 milioane de dolari la nivel mondial. "Timecop" are la baza o carte de benzi desenate. Spre deosebire de multe alte productii in care JCVD a fost prezent, acest film de actiune a fost apreciat si de critica de specialitate.



 

4. Hard Target

Colaborarea lui Jean-Claude Van Damme cu regizorul John Woo este considerata una dintre cele mai inspirate din cariera sa. Filmul de actiune este presarat cu explozii si incanta orice fan al genului, fiind, in tot acest timp, si una dintre cele mai reusite pelicule in care poate fi vazut Jean-Claude Van Damme.



 

5. Universal Soldier

Nu in ultimul rand, filmul lui Rolland Emmerich il infatiseaza pe JCVD in rolul lui Luc Devreux, un combatant al razboiului din Vietnam, transformat intr-un " soldat universal " care sa lupte pentru armata SUA. Rivalul sau? Un alt nume cunosut la filmelor de actiune, Dolph Lundgren, in rolul lui Andrew Scott.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea